LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izradili studenti

Izašao je prvi broj LightCode Newslettera u čijoj izradi sudjeluje EFZG

Newsletter koji bi trebao spojiti članove sustava visokog obrazovanja koji dolaze iz različitih nacionalnih okruženja napokon je ugledao svjetlo dana.

Newsletter koji bi trebao spojiti članove sustava visokog obrazovanja koji dolaze iz različitih nacionalnih okruženja napokon je ugledao svjetlo dana.

Osnovne informacije o LightCode Newsletteru projektu, uredništvu, partnerima i napretku možete pronaći u prvom broju Newslettera koji je besplatno dostupan na ovoj poveznici.

Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu jedan je od projektnih partnera Newslettera, a uz njega sudjeluju i druge visokoškolske obrazovne institucije: Universite Paris Dauphine (FR), University of Macedonia (GR), te Univerzitet u Nišu (RS), dok su ostali partneri organizacije iz sektora malog i srednjeg poduzetništva te nevladine udruge usmjerene na društveni, akademski i poduzetnički razvoj. – stoji u Instagram objavi na stranici UNIZG EFZG-a.

Voditelj je projekta prodekan izv. prof. dr. sc. Zoran Wittine, a cilj je ojačati sposobnosti sustava visokoga obrazovanja u pogledu osiguravanja potrebnog znanja studentima iz područja low-code tehnologija koje podupiru potrebe moderne digitalne ekonomije. Fokus je na izgradnji inkluzivnog i povezanog sustava visokog obrazovanja koji spaja ljude koji dolaze iz različitih nacionalnih okruženja. Također, sustav bi trebao omogućiti stjecanje digitalnih znanja i učenje o primjeni low-code vještina u raznim strukovnim područjima.

Takav način rada rezultirao bi ujednačavanjem prioriteta Europske unije s nacionalnim politikama partnera u pogledu unaprjeđenja obrazovanja i osposobljavanja, što bi u konačnici utjecalo na zapošljavanje.
 
FOTO: YOUTUBE SCREENSHOT VIA CANVA