LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SVEUČILIŠTE U ZAGREBU

Izabrana je predsjednica Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Zagrebu

Gospodarski savjet okuplja dvanaest predstavnika vodećih tvrtki i institucija iz gospodarsko-financijskog sektora, a djelovat će kao savjetodavno tijelo rektora Sveučilišta.

Gospodarski savjet okuplja dvanaest predstavnika vodećih tvrtki i institucija iz gospodarsko-financijskog sektora, a djelovat će kao savjetodavno tijelo rektora Sveučilišta.

U prostorijama Regionalnog centra za razvoj poduzetničkih kompetencija za zemlje jugoistočne Europe (SEECEL), održana je konstituirajuća sjednica Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Zagrebu. Tijelo je osnovano 23. siječnja 2024. godine na temelju odluke Senata Sveučilišta u Zagrebu, a okuplja dvanaest predstavnika vodećih tvrtki i institucija iz gospodarsko-financijskog sektora.

Na jučerašnjoj sjednici, jednoglasnom je odlukom izabrana nova predsjednica Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Gordana Kovačević, predsjednica Uprave tvrtke Ericsson Nikola Tesla d.d. Izabran je i zamjenik predsjednice, mr. sc. Gordan Kolak, predsjednik Uprave tvrtke KONČAR – Elektroindustrija d.d. Osim toga, imenovana je i Radna skupina za izradu Poslovnika o radu Gospodarskog savjeta. Prema Statutu Sveučilišta u Zagrebu, mandat članova Gospodarskog savjeta traje četiri godine, uz mogućnost ponovnog imenovanja. Gospodarski savjet će redovito podnositi izvješća Senatu Sveučilišta o svom radu, a njegove će se sjednice održavati najmanje dva puta godišnje.

FOTO: Sveučilište u Zagrebu – predsjednica Gospodarskog savjeta Sveučilišta u Zagrebu, mr. sc. Gordana Kovačević i rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić
 

Zagrebački tenisači završili nastup na Europskim sveučilišnim igrama odličnim četvrtim mjestom


Među članovima Gospodarskog savjeta su kompanije Adris grupa d.d., Agencija za komercijalnu djelatnost, Ericsson Nikola Tesla d.d., Hrvatska elektroprivreda d.d., Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Hrvatska udruga poslodavaca, Infobip d.o.o., Institut Ruđer Bošković, Končar – Elektroindustrija d.d., Orbico d.o.o., Pliva Hrvatska d.o.o. i Podravka d.d.
 
​​„Bez jakoga Sveučilišta i bez snažne znanstvene zajednice nema ni jakoga gospodarstva, kao ni ubrzanoga razvoja konkurentnosti i inovativnosti cijeloga društva. Vjerujem da predstavnici svih kompanija u Hrvatskoj, u snažnoj sinergiji sa Sveučilištem u Zagrebu mogu napraviti dodatni pomak prema razvoju novih proizvoda te daljnjem jačanju inovativnosti.“, izjavila je predsjednica Gospodarskog savjeta. 

Rektor Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Stjepan Lakušić, zajedno s prorektorima i članovima Sveučilišnog vijeća, sudjelovao je na sjednici, ističući važnost suradnje između Sveučilišta i gospodarskog sektora za unapređenje visokog obrazovanja i transfera znanja.

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za Rektorovu nagradu, evo do kada se možete prijaviti


 
„Kao najveća visokoobrazovna institucija u Republici Hrvatskoj, Sveučilište u Zagrebu obrazuje mlade stručnjake u svim područjima u kojima djeluju tvrtke i institucije članice Gospodarskoga savjeta. Vjerujem da ćemo sinergijskim djelovanjem te našom suradnjom unaprijediti visoko obrazovanje te društvo u cjelini“, komentirao je rektor Lakušić.

Gospodarski savjet će djelovati kao savjetodavno tijelo rektora te će kao takvo sudjelovati u definiranju strateških smjernica razvoja Sveučilišta, promicanju suradnje između Sveučilišta i gospodarstva te poticanju inovacija i komercijalizacije inovacija. Naglasak će biti na unaprjeđenju studijskih programa i nastavnih procesa u skladu s potrebama gospodarstva, poticanju stipendiranja studenata te osmišljavanju zajedničkih aktivnosti u istraživanju, razvoju, transferu znanja i tehnologije.

Očekuje se da će ovo partnerstvo donijeti koristi kako Sveučilištu, tako i gospodarskom sektoru, te potaknuti razvoj konkurentnosti i inovativnosti hrvatskog društva. 
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU, PR
FOTO: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU