LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Razvoj situacije

Iz uprave Studentskog doma IGK u Osijeku: „Studenti nisu obvezni odjaviti se niti iseliti stvari”

Uprava studentskoga doma u Osijeku uputila je službenu obavijest stanarima doma. Nema potrebe za iseljavanjem stvari osim ako se žele potpuno odjaviti iz smještaja, ali obvezni su platiti račun za ožujak.

Uprava studentskoga doma u Osijeku uputila je službenu obavijest stanarima doma. Nema potrebe za iseljavanjem stvari osim ako se žele potpuno odjaviti iz smještaja, ali obvezni su platiti račun za ožujak.

Nedavno smo pisali kako studenti smješteni u Studentskom domu Ivan Goran Kovačić u Osijeku šire vijesti o njegovoj prenamjeni u karantenu, što su nadležni demantirali. Istaknuli su da se on zatvara 21. ožujka samo zato što je zbog situacije s koronavirusom u njemu ostalo svega desetak studenata. U međuvremenu je stanarima na e-mail pristigla i službena obavijest nakon velikog broja upita o iseljavanju, plaćanju stanarine i o sigurnosti osobnih stvari


Vezano: Studenti šire vijesti o prenamjeni Starog doma u Osijeku u karantenu; nadležni demantiraju!


– Studenti nisu obvezni odjaviti se niti iseliti stvari, no smatrate li da svoju sobu u studentskom domu ove akademske godine više nećete koristiti i želite da vas skinemo s liste studenata koji su ostvarili pravo na smještaj u domu, možete se odjaviti telefonskim putem. – napisano je u e-mailu.

Pristigli račun za ožujak studenti su obvezni platiti, a hoće li biti izdani i računi za travanj, još se ne zna. Napomenuto je kako će svakako biti obaviješteni prije izdavanja računa te će imati priliku odjaviti se ako tako odluče. 


Vezano: Samo dvije menze u Osijeku ostaju otvorene


Nadležni tvrde kako će sve osobne stvari biti sigurne u domskim sobama jer u njih nitko neće ulaziti – osim zaposlenika doma koji će ponekad provjeriti je li sve u redu. Ističu kako je moguće i useljenje novih studenata ukoliko sobe imaju slobodan krevet, ali i da će svi biti obaviješteni ako ipak dođe do neophodnog micanja stvari, što će također učiniti zaposlenici doma ako studenti ne budu u mogućnosti to sami izvesti.

FOTO: STUCOS.UNIOS.HR