LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Šestodnevni intenzivni program

Istraživanje uloge interesnih skupina u politici na ljetnoj školi u Dubrovniku

Cilj je bio detaljno raspraviti najnovije trendove u istraživanjima utjecaja interesnih skupina i lobističkim strategijama u sve dinamičnijem i kompleksnijem okruženju za donošenje politika.

Cilj je bio detaljno raspraviti najnovije trendove u istraživanjima utjecaja interesnih skupina i lobističkim strategijama u sve dinamičnijem i kompleksnijem okruženju za donošenje politika.

Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s Europskim konzorcijem za politološka istraživanja (European Consortium for Political Research - ECPR) uspješno je organizirao ljetnu školu o interesnim skupinama i lobiranju. Događaj se održao od 24. do 29. lipnja 2024. godine u Dubrovniku, u prostorijama Interuniverzitetskog centra (IUC).

Ljetna škola pod nazivom Shaping policy in a dynamic world: New trends in interest group and lobbying research okupila je vodeće profesore, istraživače te studente doktorskih i poslijediplomskih studija iz cijele Europe. Cilj je bio detaljno raspraviti najnovije trendove u istraživanjima utjecaja interesnih skupina i lobističkim strategijama u sve dinamičnijem i kompleksnijem okruženju za donošenje politika.

Prijavite se na specijaliziranu jesensku školu o Istočnoj Aziji i osvojite 5 ECTS bodova



Šestodnevni intenzivni program bio je ispunjen predavanjima i raspravama koje su pružile dubinski uvid u najnovija istraživanja o ulozi interesnih skupina u oblikovanju politika, različite lobističke strategije i njihove uspjehe u različitim političkim kontekstima te metodološke pristupe istraživanju lobiranja i utjecaja interesnih skupina. Sudionici su imali priliku čuti izlaganja eminentnih stručnjaka, sudjelovati u raspravama te razmijeniti ideje i iskustva s kolegama iz drugih europskih sveučilišta.

Poplava u studiju Radija Student, spašava se oprema i nasljeđe skupljano 30 godina



Osim bogatog akademskog sadržaja, Ljetna škola je pružila vrijednu priliku za umrežavanje i suradnju. Sveučilište u Zagrebu uspjelo je ojačati veze s nekoliko europskih sveučilišta zahvaljujući podršci iz Erasmus BIP programa Europske unije.
IZVOR: FAKULTET POLITIČKIH ZNANOSTI U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK