LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za maturante i studente

Istražite mogućnosti za svoju budućnost: dođite na Zagrebački velesajam i otkrijte koje je zanimanje za vas

Tijekom tri dana, 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se posjetiteljima u okviru različitih sadržaja raspoređenih unutar triju prostora Zagrebačkog velesajma.

Tijekom tri dana, 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se posjetiteljima u okviru različitih sadržaja raspoređenih unutar triju prostora Zagrebačkog velesajma.

Smotra Sveučilišta u Zagrebu, najveća manifestacija namijenjena maturantima, budućim i sadašnjim studentima, održat će se od 14. do 16. studenoga 2024. godine na Zagrebačkom velesajmu. Ta manifestacija, koja se organizira po 29. put, ima za cilj informirati učenike završnih razreda srednjih škola, kao i sve zainteresirane o studijskim programima, upisnim uvjetima i važnim informacijama potrebnima u odabiru budućeg zanimanja.

Tijekom tri dana, 31 fakultet i 3 umjetničke akademije Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se posjetiteljima u okviru različitih sadržaja raspoređenih unutar triju prostora Zagrebačkog velesajma. U izložbenim prostorima, smještenim u Kongresnoj dvorani, učenici i studenti moći će se izravno obratiti studentima i zaposlenicima fakulteta i akademija te dobiti informacije o mogućnostima studiranja na svim razinama – prijediplomskoj, diplomskoj i poslijediplomskoj.

Povijesni dan za Učiteljski fakultet – na Svjetski dan učitelja na čelo fakulteta po prvi puta izabrana žena



Na pozornici u dvorani Zimski vrt održavat će se kratki razgovori sa studentima i predstavnicima sastavnica kako bi se posjetitelji upoznali s aktivnostima fakulteta i akademija koje možda nisu dostupne u brošurama ili na mrežnim stranicama. Također, u četvrtak, 14. studenoga 2024. godine, nakon svečanog otvaranja, održat će se panel pod nazivom Sveučilište u Zagrebu – nositelj akademskih vrijednosti i institucijske kulture. U subotu, 16. studenoga 2024. godine, od 14 do 16 sati, Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu predstavit će svoj rad.

Za zagrebačke studente svakog utorka besplatni kulturni sadržaji diljem grada



Svečano otvaranje smotre planirano je za 10 sati u četvrtak, kada će rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Stjepan Lakušić svečano proglasiti događaj otvorenim. Očekuje se nazočnost prorektora, dekana, profesora i studenata, kao i brojnih uzvanika i gostiju.

Savjetovalište za studente Sveučilišta u Zagrebu otvorilo svoja vrata: podrška za mentalno zdravlje studenata



Tijekom smotre, organizirane skupine srednjoškolaca iz cijele Hrvatske moći će pratiti programe i upoznati se s mogućnostima koje im sveučilište nudi. Smotra će biti otvorena svakoga dana od 10 do 19 sati, a ulaz za posjetitelje bit će besplatan. Detaljan program smotre dostupan je na službenoj mrežnoj stranici smotre.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U ZAGREBU
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA