LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Seminar medijske pismenosti

Iskusne medijske mačke osnažit će vaše komunikacijske kompetencije

Seminar medijske pismenosti za mlade održat će se od 9. do 12. svibnja. Namijenjen je studentima, učenicima i svima zainteresiranima za novinarstvo.

Seminar medijske pismenosti za mlade održat će se od 9. do 12. svibnja. Namijenjen je studentima, učenicima i svima zainteresiranima za novinarstvo.

Udruga VANG poziva te da iskorištiš priliku i prijaviš se na seminar medijske pismenosti za mlade, koji će se održati u suradnji i uz potporu Grafičke škole u Zagrebu, Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Događaj će se odvijati od 9. do 12. svibnja.

Usvoji nova znaja i vještine iz tradicionalnih (tisak, radio, TV) i novih medija (internet radio, web-portali, blogovi, društvene mreže) uz priznate i iskusne predavače i medijske mačke: Žarko Puhovski, Božica Brkan, Zoran Šprajc, Maja Sever, Dario Markas, Trpimir Vickovid – Vicko, Silvija Šeparovid, Drago Perid.

VANG, odnosno Val nove generacije primarno se bavi unaprjeđenjem medijske kulture mladih, razvojem komunikacijskih kompetencija i osnaživanjem kapaciteta mladih za uključenost u društvene promjene.

Tehnološki napredak i modernizacija društva uvjetuju kontinuiranu prilagodbu naprednim tehnologijama u svim područjima društvenog djelovanja. Informacijsko-komunikacijska tehnologija potaknula je razvoj građanskog novinarstva, a usporedno s time porasla je potreba za stalnim praćenjem trendova u novinarstvu i usvajanjem suvremenih novinarskih znanja i vještina.

Seminar je besplatan, a namijenjen je ponajprije studentima i učenicima trećih i četvrtih razreda srednjoškolskih ustanova. Prijaviti se mogu i onima kojima novinarstvo nije samo poziv, već i područje interesa.