LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Simulacija

Iskusi atmosferu javne rasprave pred Ustavnim sudom RH

Razvoj retoričkih vještina i prilika za iskušavanjem praktičnog dijela

Razvoj retoričkih vještina i prilika za iskušavanjem praktičnog dijela

Dosta vam je suhoparne teorije i sjedenja za stolom te samo želite iskusiti kako vaš posao funkcionira u praksi? Zahvaljujući studentskoj inicijativi “Narratio”, studenti Pravnog fakulteta u Rijeci, imat će priliku odmaknuti se od teorije i sudjelovati u kratkoj simulaciji javne rasprave pred Ustavnim sudom RH. 

Radionica, koja je besplatna održat će se u srijedu, 7. lipnja od 10 do 11 sati u plavoj dvorani. Simulacija je zamišljena tako da dvije studentice, uz potporu dvojice demonstratora, predstavljaju ulogu Suda, a s druge strane, dva tima po dvoje članova igraju ulogu zagovornika i protivnika neustavnosti jednog zakona. 

Pravni fakultet u Rijeci na svojoj Instagram stranici objavio je da se radionica održava u sklopu katedre za ustavno pravo koja je uključena u pokušaj organiziranja fakultetskog Moot Court natjecanja s ciljem da sudionici imaju priliku za razvoj retoričkih vještina te da se istaknu Moot i ideja ustavnog dijaloga. 

Predstavlja najavu za inicijativu da sljedeće godine bude ponuđeno svim studenticama i studentima Fakulteta sa složenijim predmetom od onoga u dotičnoj radionici, stoga je naglasak na nazočnosti studenata i nastavnika radi povratne informacije o inicijativi, stoji na Instagram stranici Pravnog fakulteta Rijeka

FOTO: PIXABAY