LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Institut za razvoj obrazovanja

IRO se nastavlja boriti za poboljšanje sustava visokog obrazovanja u Hrvatskoj

IRO je u proteklom strateškom razdoblju od 2011. do 2015. godine u potpunosti ostvario zadane strateške ciljeve i izrastao u vodeću stručnu organizaciju koja se bavi razvojem i zagovaranjem politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

IRO je u proteklom strateškom razdoblju od 2011. do 2015. godine u potpunosti ostvario zadane strateške ciljeve i izrastao u vodeću stručnu organizaciju koja se bavi razvojem i zagovaranjem politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj.

Institut za razvoj obrazovanja objavio je Strateški plan razvoja za razdoblje od 2016. do 2020. godine U narednom strateškom razdoblju IRO će, sukladno svojoj misiji, doprinositi razvoju politika visokog obrazovanja, pružati stručnu podršku institucijama, umrežavati domaće i inozemne stručnjake te omogućavati ostvarivanje obrazovnih ciljeva pojedincima u Hrvatskoj i inozemstvu.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) izradio je strateški plan razvoja s ciljem određivanja jasnih smjernica razvoja koje uzimaju u obzir najznačajnija društvena, gospodarska i politička kretanja na lokalnoj, nacionalnoj, europskoj i globalnoj razini. Strateški plan odnosi se na razdoblje od 2016. do 2020. godine i sadrži prikaz ciljeva i aktivnosti putem kojih se IRO želi pozicionirati kao vodeća neprofitna organizacija u Hrvatskoj i regiji usmjerena na razvoj politika visokog obrazovanja. IRO će i u predstojećem razdoblju nastaviti kontinuirano pratiti i unapređivati politike visokog obrazovanja u Hrvatskoj na područjima socijalne dimenzije visokog obrazovanja, financiranja visokog obrazovanja, osiguravanja kvalitete, cjeloživotnog učenja i razvoja Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te internacionalizacije i mobilnosti u visokom obrazovanju.

Glavni strateški ciljevi IRO-a u razdoblju od 2016. do 2020. godine su:

  1. Unapređivati i zagovarati politike visokog obrazovanja u skladu s potrebama pojedinaca i društva.
  2. Osigurati veću dostupnost i kvalitetu usluga iz područja visokog obrazovanja pojedincima te akterima politika visokog obrazovanja.
  3. Poticati umrežavanje, dijalog i razmjenu najboljih praksi među akterima politika visokog obrazovanja na nacionalnoj i međunarodnoj razini.

IRO je u proteklom strateškom razdoblju od 2011. do 2015. godine u potpunosti ostvario zadane strateške ciljeve i izrastao u vodeću stručnu organizaciju koja se bavi razvojem i zagovaranjem politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. Prateći razvoj visokog obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu, IRO je kontinuirano i uspješno unapređivao politike visokog obrazovanja baveći se istraživanjima u visokom obrazovanju, objavljivanjem publikacija, stručnih i znanstvenih članaka, priopćenja i preporuka za donositelje odluka, uspješnom provedbom domaćih i međunarodnih projekata, provedbom zagovaračkih inicijativa i radom u relevantnim nacionalnim tijelima te kroz umrežavanje s ključnim dionicima.

Dosad objavljene stručne i znanstvene publikacije IRO-a možete pronaći na službenoj stranici Instituta, baš kao i popis uspješno provedenih domaćih i međunarodnih projekata. Cjeloviti tekst Strateškog plana razvoja Instituta za razvoj obrazovanja za razdoblje od 2016. do 2020. dostupan je na poveznici.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) utemeljen je 1999. godine kao neprofitna organizacija predana razvoju, zagovaranju i provedbi politika visokog obrazovanja u Hrvatskoj. IRO se već 17 godina sustavno bavi visokim obrazovanjem, posebice u područjima financiranja visokog obrazovanja, jednakosti pristupa visokom obrazovanju, razvoja nacionalnog kvalifikacijskog okvira, osiguravanja i unapređivanja kvalitete u visokom obrazovanju te na području akademske mobilnosti.