LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Obrazovni četvrtak u IRO-u

IRO pomaže pri polaganju TOEFL-a, jednog od najtraženijih testova za studij u inozemstvu

Popularan program savjetovanja Obrazovni četvrtak u IRO-u nakon ljetne pauze započinje online radionicom Kako briljirati na TOEFL-u. Održat će se 17. rujna u 17:00.

Popularan program savjetovanja Obrazovni četvrtak u IRO-u nakon ljetne pauze započinje online radionicom Kako briljirati na TOEFL-u. Održat će se 17. rujna u 17:00.

Institut za razvoj obrazovanja (IRO) od srpnja 2019. godine organizira niz savjetovanja u okviru programa pod nazivom Obrazovni četvrtak u IRO-u. Savjetovanja obuhvaćaju osnovne informacije o visokom obrazovanju u Hrvatskoj i inozemstvu te standardiziranim testovima kao uvjetu upisa na inozemna sveučilišta.

Ovog rujna, nakon ljetne pauze, u njegovu sklopu organizira besplatnu online radionicu pod nazivom Kako briljirati na TOEFL-u. Zakazana je za 17. rujna 2020. u 17:00, a vodit će je Ana Uglešić, obrazovna savjetnica u Institutu za razvoj obrazovanja, i Mia Trcol, profesorica engleskog jezika s dugogodišnjim iskustvom u radu na pripremnim tečajevima za TOEFL.
– TOEFL je skraćenica za Test of English as a Foreign Language i jedan je od najtraženijih testova za upis na studij ili za rad u inozemstvu. Njegovoj popularnosti svjedočimo i u Hrvatskoj. Naime, ove godine, samo u Institutu za razvoj obrazovanja, u uvjetima globalne pandemije, karantene i potresa kojim je bio pogođen centar za testiranje, održalo se preko 15 testiranja, što ga čini testom koji se u našem centru najčešće polaže. – ističu iz IRO-a.
Objašnjavaju i zašto sudjelovati:
– Iako se na prvu čini lagano postići željene rezultate, hrvatski prosjek za 2019. godinu iznosi od 90 od 120 bodova, dok je prosječni rezultat u drugim europskim zemljama od 98 do 100. Kako onda da ostvarimo još bolje rezultate? Koja je formula za uspjeh na TOEFL-u? Poznavanje strukture testa i vrste zadataka ima veliku ulogu u dobivanju vrhunskog rezultata, stoga pozivamo sve zainteresirane na našu online radionicu. Očekuju vas kvalitetni savjeti za početak pripreme za TOEFL i primjeri zadataka koji se mogu očekivati na testu.
Sudjelovanje je besplatno, ali potrebno je prethodno se prijaviti. Prijavnica se nalazi na poveznici.
FOTO: IRO