LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

IRO besplatno pomaže u pripremi za testiranje za studij u SAD-u

Test SAT jedan je od najpoznatijih testova potrebnih za upis američkih sveučilišta, pa radionica Matematika na testu SAT predstavlja dobru priliku za pripremu prije testiranja. 

Test SAT jedan je od najpoznatijih testova potrebnih za upis američkih sveučilišta, pa radionica Matematika na testu SAT predstavlja dobru priliku za pripremu prije testiranja. 

Kako bi pomogao učenicima da se što bolje pripreme i što uspješnije riješe test SAT, važan za svakog srednjoškolca i budućeg studenta koji donese odluku o upisu na preddiplomski studij u SAD-u, Institut za razvoj obrazovanja – jedini ovlašteni centar EducationUSA u Hrvatskoj – organizira besplatnu online radionicu Matematika na testu SAT. Održat će se u četvrtak, 25. ožujka 2021, s početkom u 18 sati.

Scholastic Aptitude Test ili SAT koristi se kao test sposobnosti kandidata pri upisu na preddiplomske studije u SAD-u, a sastoji se od čitanja i pisanja engleskog jezika i matematičkog dijela. Kako bi učenicima test bio jasniji i kako bi se što uspješnije suočili sa zadacima, obrazovna savjetnica mreže EducationUSA – Ana Uglešić i profesorica matematike te dugogodišnja suradnica IRO-a – Darja Ševeljević Gamoš na radionici će predstaviti važne informacije o testiranju i dati korisne savjete pomoću kojih će polaznici povećati svoje šanse za odlične rezultate na tom zahtjevnom testu. – ističu iz IRO-a.

Podsjećaju da je SAT i dalje jedan od najvažnijih uvjeta za upis na američke preddiplomske studije.

– Ukupni broj bodova koji se može ostvariti na testu je 1600, a odvojeno se boduju čitanje i pisanje engleskog jezika i matematički dio. Na ljestvici bodovanja za svaku sekciju moguće je dobiti između 200 i 800 bodova. Ti bodovi izračunavaju se na temelju sirovog rezultata koji je zapravo samo broj točno odgovorenih pitanja. Neodgovorena pitanja ne oduzimaju bodove od općeg rezultata. Iako je svako testiranje zahtjevno, uspješno polaganje ovog testa potvrda je učenikovih sposobnosti i vještina koja otvara velik broj obrazovnih mogućnosti u SAD-u. – pojašnjavaju.

Iz IRO-a navode da će se sudionici na ovoj online radionici upoznati sa strukturom testa. 

– Upoznavanje sa strukturom testa i pristupom zadacima predstavlja značajan udio u uspješnosti polaganja ispita i ostvarivanju dobrih rezultata. Stoga je online radionica Matematika na testu SAT dobra prilika za buduće studente kojima će iskusne predavačice dati savjete i pružiti pomoć za ostvarenje željenog rezultata. Osim praktičnih primjera matematičkih zadataka, na radionici će se polaznike informirati i o druga dva dijela ispita. – dodaju.

Zainteresirani za sudjelovanje trebaju se prijaviti na poveznici
FOTO: IRO