LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi

Interdisciplinarni skup studentskih udruga Filozofskog fakulteta bavit će se temom jezika

Skup Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi održat će se od 25. do 27. travnja, a uz društveni program moći će se poslušati i različita predavanja na temu jezika.

Skup Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi održat će se od 25. do 27. travnja, a uz društveni program moći će se poslušati i različita predavanja na temu jezika.

Savez studentskih udruga Filozofskog fakulteta u Zagrebu po prvi put organizira studentski interdisciplinarni skup. Ove godine svi zainteresirani imaju priliku poslušati različita predavanja na temu jezika. S različitih gledišta raspravljat će se o jednom fenomenu koji predstavlja nepresušan izvor za brojne studentske radove i rasprave. Odabrani pristup temi potiče mlade na kreativnost, promišljanje, ali i njihovo međusobno upoznavanje, druženje te suradnju.

U prostorima fakulteta od 25. do 27. travnja na konferenciji nazvanoj Ujedinjeni Filozofski – Mozaik riječi moći ćete naučiti mnoštvo novih informacija i sudjelovati u društvenom programu skupa.

Teme radova podijeljene su u nekoliko skupina:

  • Razvoj jezika
  • Jezik i tekst
  • Jezik i politika
  • Jezik i kultura/društvo
  • Jezik i tehnologija
  • Jezik i mediji.

Lidija Bajuk 25. će travnja od 13 sati u svom predavanju nazvanom Nekad bilo, sad se spominjalo – Stara vjerovanja u svakodnevnoj komunikaciji i u suvremenom hrvatskom jeziku govoriti o starim vjerovanjima do danas sačuvanim u našem jeziku. Također, u sklopu velikog skupa održat će se i panel-rasprava Obrazovanje danas: kurikul(um)i za Povijest i Hrvatski jezik – kritike i prijedlozi.

Dodatne informacije o skupu potražite na poveznici.

FOTO: PIXABAY