LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanje u Napulj

Inspirativna priča: Erasmus+ mobilnost za studente s invaliditetom

Vid je prošli semestar proveo na Sveučilištu u Napulju u sklopu Erasmus+ razmjene, a na ovom će događaju podijeliti svoja iskustva te savjete.

Vid je prošli semestar proveo na Sveučilištu u Napulju u sklopu Erasmus+ razmjene, a na ovom će događaju podijeliti svoja iskustva te savjete.

Odlazak na Erasmus+ razmjenu jedno je od najuzbudljivijih studentskih iskustava koje se pamti cijeli život. No, kako izgleda Erasmus za studente s invaliditetom i koje im se mogućnosti nude? O tome će nam pričati Vid Bonča, student druge godine diplomskog studija Talijanskog jezika i književnosti te Lingvistike na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu u predavanju Moja napuljska pustolovina: Erasmus s invaliditetom?  

Prijavite se za stručnu praksu u inozemstvu i steknite dragocjeno iskustvo, čak i u ljetnim mjesecima


Vid je član Povjerenstva za studente s invaliditetom, savjetodavnog tijela koje ima za cilj koordinaciju i poboljšanje uvjeta studiranja za studente s invaliditetom. Prošli semestar je proveo na Sveučilištu u Napulju u sklopu Erasmus+ razmjene, a na ovom će događaju podijeliti svoja iskustva te savjete. Studenti s invaliditetom, naročito oni s kompleksnijim teškoćama, rijetko se odlučuju na programe mobilnosti, ali Vidova priča može biti poticaj i inspiracija za sve koji razmišljaju o sličnom koraku.

Ovaj je učenički dom realizirao projekt o klimatskim promjenama vrijedan preko 32 tisuće eura


Osim njega, svoje će iskustvo i korisne informacije podijeliti i Petra Habulin, suradnica Odjela za promotivne programe Erasmus+ u obrazovanju iz AMPEU. Zajedno će pružiti uvid u izazove i brojne prednosti koje Erasmus+ i ostali europski programi mogu pružiti studentima s invaliditetom.

Mladi DiscoverEU putnici oduševljeni Splitom, okupljeno dvadesetak mladih iz cijele Europe


Događaj će se održati u utorak, 28. svibnja 2024. godine s početkom u 16.00 sati na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a za sudjelovanje je potrebno prijaviti se putem sljedećeg obrasca.
 

IZVOR: AGENCIJA ZA MOBILNOST I PROGRAME EUROPSKE UNIJE
FOTO: UNSPLASH