LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Online radionica

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira radionicu o studentskom pokretu 2009. godine

Na radionici će u fokusu biti studentski pokret i blokade fakulteta iz 2009.

Na radionici će u fokusu biti studentski pokret i blokade fakulteta iz 2009.

Inicijativa mladih za ljudska prava organizira radionicu pod nazivom Studentski pokret u Hrvatskoj 2009.: povijesni kontekst i politička praksa koja će se održati 17. prosinca 2021. u 15 sati preko Zoom platforme. 

Radionica se, poručuju iz Inicijative mladih za ljudska prava, sastoji od dva dijela: 45-minutnog predavanja o studentskom aktivizmu u Hrvatskoj u kontekstu globalnih transformacija visokoobrazovnih institucija, pri čemu će u fokusu biti studentski pokret i blokade fakulteta iz 2009., te 75-minutne rasprave o temama otvorenim u predavanju i ostalim srodnim temama.

– U predavanju ćemo dati kratki pregled povijesnog konteksta u kojem 2009. godine dolazi do velikih studentskih prosvjeda u Hrvatskoj koji su rezultirali blokadom više od 20 fakulteta na nizu sveučilišta u zemlji te govoriti o ideološkom profilu studentskog pokreta, njegovoj organizacijskoj strukturi i društvenom utjecaju. Studentske prosvjede iz 2009. prije svega treba promatrati kao reakciju na promjene političko-ekonomskog okvira u kojem funkcioniraju javne visokoobrazovne institucije i kao odgovor na promjenu njihove društvene uloge unutar tog okvira. – poručuju organizatori.

Zainteresirani se mogu prijaviti na poveznici, a više informacija dostupno je na službenoj stranici Inicijative mladih za ljudska prava

FOTO: UNSPLASH