LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Podrška kolegama

Inicijativa 300=300 iskazala punu podršku studentima Pravnog fakulteta

Da su studenti jedni drugima podrška u borbi za svoja prava, pokazuje današnje obraćanje studenata stručnih studija koji su uputili pismo podrške studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Da su studenti jedni drugima podrška u borbi za svoja prava, pokazuje današnje obraćanje studenata stručnih studija koji su uputili pismo podrške studentima Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Studenti stručnih studija okupljeni u inicijativi 300=300 na svojoj su Facebook stranici iskazali podršku kolegama s Pravnog fakulteta u Zagrebu koji su najavili prosvjed za utorak, 29. rujna, od 16 do 17 sati.
Vezano:
Pismo podrške studenata stručnih studija prenosimo u cijelosti:

– Studentska inicijativa 300=300 ovim putem pruža punu podršku svojim kolegama s Pravnog fakulteta u Zagrebu. Smatramo da svi studenti trebaju pokazati kolegijalnost i solidarnost te pokazati puno zajedništvo u trenucima kada se ijedna grupa studenata nalazi u teškoj situaciji, ili im je, kao što smatramo da se događa sada kolegama s Pravnog fakulteta, nanesena nepravda. Članovi Inicijative i sami se nalaze u nezavidnoj situaciji glede problema stručnih studija, te samim time možemo još više suosjećati s kolegama.

Nadamo se da će se nanesena nepravda ukloniti u što kraćem roku te nudimo punu podršku i pomoć kolegama. Naš  je stav da podizanje školarine bez ikakvog razumnog objašnjenja u ovim teškim vremenima u kojima se država nalazi pogođena epidemijom, te su mnogi studenti ili njihovi roditelji ostali bez primanja, suluda ideja koja nanosi veliku nepravdu i stavlja velik broj studenata u nezavidan položaj, neke od njih možda čak i onemogućava u daljnjem studiranju, što kao kolege studenti smatramo nedopustivim.

Također pozivamo članove naše Inicijative koji su u mogućnosti da fizički podrže prosvjed kolega s Pravnog fakulteta u Zagrebu te napominjemo da smo otvoreni za svako pružanje pomoći koju smo u mogućnosti ostvariti. 

Podsjećamo, studenti članovi Inicijative i sami vode svoju borbu zbog izmjena u Zakonu o Hrvatskom kvalifikacijskom okviru prema kojima se u članku 6. i stavcima koji se odnose na razine HKO-a, a zbog Odluke koju je prihvatio Ustavni sud, pod razinom 6. – kvalifikacije stečene završetkom preddiplomskih studija, više neće ubrajati preddiplomski stručni studij, nego samo preddiplomski sveučilišni studij. Isto vrijedi i za razinu 7.1. – kvalifikacije stečene završetkom diplomskih studija, gdje se ukida dio koji je glasio specijalističkih diplomskih stručnih studija.
FOTO: PEXELS