LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Čudan problem

Imaju bodove za socijalni status, a voze skupocjene automobile: ravnatelj splitskog SC-a komentirao bizarnu situaciju

Studentski centar odlučio je reagirati uvođenjem promjena na parkinzima.

Studentski centar odlučio je reagirati uvođenjem promjena na parkinzima.

Na parkinzima ispred studentskih domova u Splitu u zadnje vrijeme se okuplja sve veći broj novih i skupocjenih automobila. Studentske priče o studentima koji imaju bodove za socijalni status, a voze prestižne automobile zainteresirale su i lokalne medije.

Situaciju je za Dalmaciju Danas komentirao ravnatelj splitskog studentskog centra Ivan Žižić.
 

Mi te navode ne možemo sa sigurnošću potvrditi jer se kao institucija ne bavimo procjenom voznog parka i nemamo mogućnost direktnog povezivanja vozila sa stanarima doma. Istina, tijekom akademske godine na parkinzima u blizini domova primjećujemo povećan broj novijih i skupljih vozila, rekao je ravnatelj.


Također ističe vrlo zanimljivu činjenicu da su prethodne akademske godine zaprimili brojne upite stanara studentskih domova da im se osigura parkirno mjesto ispred doma što je, zaključuje, dokaz istinitosti ovih priča.
 

Dobar dio bodova za upis u dom studenti ostvaruju na račun socijalnog statusa i neshvatljivo nam je da studenti takvog ekonomskog stanja imaju takav vozni park, dodao je Žižić.


Studentski centar u Splitu odlučio je reagirati uvođenjem naplate parkinga ispred studentskog doma na Kampusu. Nadaju se da će time smanjiti broj ovakvih situacija i riješiti ovaj neobičan problem.

FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA, ILUSTRACIJA