LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Menza i dalje ne radi...

„Igre gladi” Studenti Sveučilišta Sjever spremaju prosvjed

"Trebamo li organizirati prosvjed?" - stoji na brojnim plakatima koji su osvanuli u prostorima Sveučilišta Sjever.

"Trebamo li organizirati prosvjed?" - stoji na brojnim plakatima koji su osvanuli u prostorima Sveučilišta Sjever.

Prostore koprivničkog Sveučilišta Sjever jučer su preplavili crveni plakati s jasnom porukom.

Trebamo li organizirati prosvjed? - stoji na plakatima uz metaforički hashtag - #igregladi.

Parola se odnosi na još uvijek aktualan problem studentske menze. Podsjetimo, problem je nastao nakon što je trgovački lanac KTC, koji je do tada vodio brigu o studentskoj prehrani, s 1. kolovozom otkazao suradnju. Od tada su raspisana ukupno dva natječaja, interesa je navodno bilo, ali sve je ostalo samo na neformalnim upitima.

Nakon dva neuspješna natječaja, iz Sveučilišta su se ponadali kako će treća napokon biti sreća. No, rok za prijavu u trećem krugu ističe sutra, a konkretnih informacija i dalje nema. Kako javlja Pressedan, službeni portal Sveučilišta Sjever, ako se sutra pri završetku natječaja nitko ne javi, studenti će, izgledno je, krenuti u pravi prosvjed.

Ova akcija – reakcija s plakatima je tu da Studentski zbor pokaže kako studenti neće šutjeti na nepostojanje menze, a samim time smo željeli za početak pustiti naš glas vizualnim efektom jer natječaj sutra završava pa ukoliko i ponovljeni natječaj neće uroditi plodom, utoliko ćemo nezadovoljstvo iskazati na neke druge načine - rekli su iz Studentskog zbora.

FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT