LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Radionice vodstva

I ti možeš biti mentor!

Učenicima ćemo pružiti mogućnost osobnog mentoriranja, kroz koji će mentori proći kroz osnove osobnosti, nakon što naprave DISC test osobnost.

Učenicima ćemo pružiti mogućnost osobnog mentoriranja, kroz koji će mentori proći kroz osnove osobnosti, nakon što naprave DISC test osobnost.

Udruga Fokus želi ti pružiti priliku da se razvijaš u svojim kompetencijama kao budući voditelj timova, odsjeka i jedinica. U opisu svoga zanimanja će ti se gotovo sigurno naći uloga u kojoj moraš voditi uz grupe djelatnika i  same pojedince koje ćeš morati obučavati i voditi u radnjama koje u početku samo ti možeš obavljati. No sve više cilj će ti biti da svoja „unikatna“ znanja preneseš užem krugu djelatnika, kako bi se u konačnici mogao posvetiti strateškom planiranju, alociranju novih resursa itd. Na taj način će se povećavati ukupna efikasnost i radni output jedinice u kojoj radiš.

Osnovna vještina koju ćeš morati posjedovati će upravo biti vještina mentoriranja ili vođenja pojedinaca. U ovom odnosu biti ćeš više nego tutor koji će prenašati specifična znanja. Kroz odnos dopustiti ćeš drugoj stani da uči izvjesne radnje i stiče kompetencije kroz modeliranje, kroz aktivni feedback u kojemu će moći ne samo naučiti izvjesne vještine nego ih i primijeniti u svome radu, što i je cilj voditelja ili menadžera određene radne skupine i pojedinca.

Projekt udruge Fokus, Seminar učinkovitoga učenja, odvijat će se paralelno ovome projektu. Kroz „SUU“ seminar ćemo učenike srednjih škola izlagati principima i tehnikama uspješnog učenja. No ono što je važnije kroz taj projekt ćemo ih izlagati novoj životnoj filozofiji. U ovoj filozofiji, koju dobro opisuje Steven Covey u svojoj knjizi „7 principa uspješnih ljudi“ učenike želimo naučiti da žive proaktivno, da planiraju svoje aktivnosti i da uzmu stvari u svoje ruke vezano uz njihovu vlastitu budućnost.

Učenicima ćemo pružiti mogućnost osobnog mentoriranja, kroz koji će mentori proći kroz osnove osobnosti, nakon što naprave DISC test osobnost. U daljnjem susretu mentori će pomoći učenicima da kreiraju tzv. OPR (Osobni plan razvoja) u kojemu će odrediti maksimalno 2 područja, ili navike na kojima žele raditi u svome vlastitom preaktivnom novostečenom načinu gledanja na život.

Za vas buduće mentore u dvodnevnoj intenzivnoj radionici želimo vas opremiti svim ovim znanjima, koja zapravo i nisu toliko opsežna. Kao što ćete i naučiti najviše ćete morati raditi na vještini slušanja i postavljanja otvorenih pitanja, koja će učenicima pomoći da sami shvate koji su im sljedeći koraci u OPR.

Nakon odslušanog seminara moći ćete se odlučiti da li želite postati mentor u našem projektu. Vaš volonterski angažman će vam pomoći u razvitku ovih presudnih vještina, ali isto tako će vam dati potvrdu u volonterskom radu (ovom projektu pristupate kao volonter), a isto tako po vašem zahtjevu, a po slovu zakona o Volonterizmu RH, možete dobiti i tzv. potvrdu o stečenim kompetencijama. Ova potvrda je vrlo kvalitetan „suputnik“ vaših CV prilikom slanja vaših zamolbi za zapošljavanje.

Teme koje će se odraditi na radionici:

- Što je mentoring?

- Vještine slušanja

- Osobni plan razvoja (OPR)

- Što (ne)činiti u mentorskom odnosu?

- DISC test osobnosti

- Test „osobnosti učenja“ (svatko uči na svoj način)

Datum i vrijeme: 8.3. (subota) od 9h do 16h i 15.3. (subota) 9h-13h

Lokacija: Kutnjački put 11, 10110 Zagreb (Udruga Fokus)

Ukoliko želiš prisustvovati radionicama, potrebno je ispuniti obrazac.

FOTO: UDRUGA FOKUS