LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Suradnja HŽ-a i SDŽ-a

I ove godine besplatan prijevoz za studente iz Splitsko-dalmatinske županije

Studentima s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji prijevoz će biti subvencioniran od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021.

Studentima s prebivalištem u Splitsko-dalmatinskoj županiji prijevoz će biti subvencioniran od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021.

Hrvatske željeznice i Splitsko-dalmatinska županija nastavile su svoju suradnju, pa će i ove akademske godine redoviti studenti s prebivalištem na području SDŽ-a od 5. listopada 2020. do 16. srpnja 2021. imati besplatan željeznički prijevoz do mjesta školovanja u Hrvatskoj.

Besplatan prijevoz studentima osiguravaju SDŽ i HŽ Putnički prijevoz u jednakim omjerima od 50% te je osiguran u 2. razredu redovnih vlakova, a s pametnom karticom studenti će karte preuzimati na blagajnama HŽPP-a i u vlaku. Kako bi ostvarili pravo na besplatan prijevoz, studenti trebaju popuniti zahtjev za izradu pametne kartice na koju će im biti dodijeljen profil studenta SDŽ-a, uz predočenje identifikacijskog dokumenta iz kojeg je vidljivo prebivalište na području SDŽ-a i potvrde SDŽ-a o statusu redovnog studenta.

Cijena izrade studentskog profila iznosi 50 kn. Svim studentima SDŽ-a koji su na pametnoj kartici imali profil Student Splitsko-dalmatinske županije moguće je produžiti profil za akademsku godinu 2020/21. na osnovu ovjerenog indeksa ili potvrde fakulteta o upisanoj godini i redovnom studiranju bez dodatne potvrde Županije. Studenti koji do sada nisu putovali na osnovu profila Student Splitsko-dalmatinske županije moraju donijeti potvrdu iz Županije.
FOTO: PIXABAY