LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koronavirus na fakultetima

I na osječkom fakultetu obavezne COVID-potvrde; planira se prosvjed

U obavijesti koju potpisuje dekanica također stoji kako se izostanci zbog neposjedovanja COVID-potvrde neće tolerirati.

U obavijesti koju potpisuje dekanica također stoji kako se izostanci zbog neposjedovanja COVID-potvrde neće tolerirati.

Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku pridružuje se fakultetima koji od svojih studenata traže COVID-potvrde kako bi mogli ući u zgradu fakulteta, a samim time i sudjelovati na predavanjima uživo. 

U obavijesti koja je prvotno objavljena i na stranicama akademije, pa zatim obrisana, stoji sljedeće: 

– S obzirom na pogoršanje epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj te Odluku Stožera civilne zaštite u Republici Hrvatskoj, na Akademiji za znanost i kulturu u Osijeku za sve se studente koji ulaze na prostor institucije od 16. studenog 2021. godine uvodi obveza posjedovanja EU COVID-potvrde o preboljenju ili EU potvrde o cijepljenju ili Potvrde o cijepljenju.

Za osobe koje nemaju COVID-potvrdu, stoji dalje u obavijesti, obavezno je testiranje dva puta tjedno i slanje rezultata, pri čemu se rezultati kućnog testa iz ljekarne ne priznaju. Studenti su obavezni slati svoje COVID-potvrde, odnosno rezultate testova, Voditeljima studentske generacije.

Troškove testiranja za studente snosit će Akademija: 

– Poštovani studenti Akademije za umjetnost i kulturu, još jednom vas sve obavještavam da AUK osigurava troškove testiranja do kraja prvoga semestra ak. god. 2021/22. kako biste, uz predočenje negativnog testa, mogli nesmetano sudjelovati u nastavnom procesu koji se realizira praktično i teorijski. Moramo shvatiti odgovornost nastavnika i studenata u zaštiti zdravlja svih nas. Vjerujem u vaše slobodno mišljenje! – stoji u obavijesti dekanice prof. dr. sc. Helene Sablić Tomić

U obavijesti koju potpisuje dekanica prof. dr. sc. Helena Sablić Tomić također stoji kako se izostanci zbog neposjedovanja COVID-potvrde neće tolerirati. 

S obzirom na to da studenti, kako ističu, nisu imali dovoljno vremena da se pripreme na novi režim – obavijest im je stigla u petak, 12. studenog – da im nije dana mogućnost izbora (ili cijepljenje ili testiranje) te da nije ponuđena ni alternativa u obliku nastave na daljinu, odlučili su se na mirno okupljanje kako bi dali do znanja da se ne slažu s načinom uvođenja COVID-potvrda. Od studenata saznajemo da će se okupljanje održati danas.

– Nismo antivakseri, nego smo protiv oduzimanja prava na slobodu i studiranje. – istaknuli su. 

FOTO: UNSPLASH