LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Projekt ESN-a Hrvatska

I Erasmus studenti aktivno sudjelovali u dobrotvornim aktivnostima diljem Hrvatske

– Ovo je područje djelovanja kojim se ponosimo i možemo reći da smo ove godine, od 19. 11. do 3. 12. 2018, u naših šest podružnica organizirali više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti. – poručuje ESN Hrvatska.

– Ovo je područje djelovanja kojim se ponosimo i možemo reći da smo ove godine, od 19. 11. do 3. 12. 2018, u naših šest podružnica organizirali više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti. – poručuje ESN Hrvatska.

Organizacija Erasmus Student Network (ESN) organizirala je Dane društvene uključenosti kako bi podigla svijest o društvenoj uključenosti kroz volontiranje. Tako je i ESN Hrvatska, kao jedna od više od 40 zemalja članica u Europi, provela tu inicijativu u djelo.

– Ovo je područje djelovanja kojim se ponosimo i možemo reći da smo ove godine, od 19. 11. do 3. 12. 2018, u naših šest podružnica organizirali više od 30 događanja u kojima su sudjelovali i lokalni i Erasmus studenti. – poručuju iz hrvatskog ogranka. 

Studenti su dobili priliku da se uključe u inkluzivna događanja te se kroz takvu vrstu volontiranja neformalno obrazovali o inkluzivnosti općenito te kako oni kao lokalni studenti mogu ostaviti trag u svojoj (makar i privremenoj) zajednici.

Najistočnija podružnica, ESN Osijek, organizirala je već tradicionalnu večeru u mraku gdje su internacionalni studenti iskusili kako je to jesti bez osjetila vida. Osim toga, pripremili su posjet staračkom domu, lokalnoj školi i azilu.

ESN Zagreb opet je, sad već tradicionalno, posjetio dječji dom te se ponovila date aukcija, a svi prikupljeni novci idu u humanitarne svrhe. Ove je godine odrađen i trening samoobrane za sve zainteresirane koji je podigao svijest o nasilju nad ženama i djecom.

ESN Rijeka ovog je puta prikupljao školski pribor, odjeću i obuću, higijenske potrepštine, igračake za siromašnu djecu u riječkim osnovnim školama. Akcijom je ovaj ogranak proširio ESN-ovu krilaticu Studenti pomažu studentima na Studenti pomažu učenicima. Naravno, to nije bio jedini događaj koji su organizirali – studenti na razmjeni u Rijeci mogli su sudjelovati u aktivnostima poput prikupljanja hrane, posjeta azilu, podizanja svijesti o Downovom sindromu.

Malo južnije, ESN Zadar organizirao je posjete udruzi za pomoć ljudima sa sindromom Down, azilu za pse i lokalnim školama gdje su podizali svijest te obogatili živote svojih internacionalnih studenata ovim jedinstvenim iskustvima.

ESN Split i ESN Dubrovnik također su se iskazali organizacijom evenata kao što su radionice o mentalnom zdravlju, depresiji, trgovanju ljudima i ljudima na marginama društva.

– Lokalni studenti, ali i internacionalni ostavili su trag u zajednici u kojoj se nalaze te su osvijestili što to znači biti aktivnim građaninom EU. – dodaju iz ESN-a Hrvatska.

FOTO: ESN HRVATSKA