LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Splitu

Humanitarna utrka na Marjanu: svaki prijeđeni kilometar donosi euro humanitarne pomoći

Na utrku se mogu prijaviti svi zainteresirani studenti, nastavnici i ostali članovi osoblja, ali i svi ostali koji žele pomoći. Prvih pedeset sudionika kao nagradu će dobiti posebno dizajniranu SEA-EU majicu.

Na utrku se mogu prijaviti svi zainteresirani studenti, nastavnici i ostali članovi osoblja, ali i svi ostali koji žele pomoći. Prvih pedeset sudionika kao nagradu će dobiti posebno dizajniranu SEA-EU majicu.

Ove godine ponovno će se održati humanitarna utrka u organizaciji Sveučilišta u Splitu i SEA-EU partnerskog Sveučilišta Zapadne Bretanje u Brestu. Utrka pod nazivom La Solidaire de Brest 2024 za cilj ima prikupljanje sredstava za rad udruga Les Joëlettes du bout du monde i Surfrider Foundation.

Udruga Les Joëlettes du bout du monde organizacijom utrka prikuplja sredstva za djecu s teškoćama i invaliditetom, a više o njima možete pronaći na Facebook stranici udruge. S druge strane, udruga Surfrider Foundation neprofitna je ekološka organizacija, koja se bavi zaštitom oceana i plaža, a više o radu udruge možete doznati na službenoj stranici.

Dobra je stvar u vezi ove utrke mogućnost da svatko da svoj doprinos, bez obzira na to gdje se nalazio. Naime, u razdoblju od 1. do 7. travnja, svi koji žele pomoći jednostavno trebaju preuzeti mobilnu aplikaciju Strava, priključiti se događaju La Solidaire de Brest 2024 Édition connectée i zapratiti grupu La Solidaire de Brest 2024. Potom se svi prijeđeni kilometri bilježe, a svaki prijeđeni kilometar donosi 1 euro humanitarne pomoći za rad udruga. Također, osim trčanja, kilometre možeš prijeći pješke, na biciklu ili plivajući.

Glavna utrka održat će se 5. travnja 2024. na sjevernoj strani Marjana. Na utrku se mogu prijaviti svi zainteresirani studenti, nastavnici i ostali članovi osoblja, ali i svi ostali koji žele pomoći. Utrka počinje u 12 sati na Spinutskim vratima. Prvih pedeset sudionika kao nagradu će dobiti posebno dizajniranu SEA-EU majicu.

Stoga, čak i ako ti trčanje nije omiljena aktivnost i ne možeš doći na Marjan, svejedno možeš dati svoj doprinos, gdje god se nalazio i koji god način kretanja odabrao! Više informacija o postupku prijave i skidanju aplikacije možeš pronaći na stranici Sveučilišta u Splitu.

FOTO: PEXELS