LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pomoć studentima

Hrvatsko katoličko sveučilište oformilo timove psihološke i duhovne podrške zbog širenja koronavirusa

HKS pruža studentima psihološku i duhovnu podršku u novim životnim okolnostima. K tome, rektor i sveučilišni kapelan pozivaju studente, profesore i djelatnike da mole jedni za druge, međusobno se ohrabruju i služe jedni drugima.

HKS pruža studentima psihološku i duhovnu podršku u novim životnim okolnostima. K tome, rektor i sveučilišni kapelan pozivaju studente, profesore i djelatnike da mole jedni za druge, međusobno se ohrabruju i služe jedni drugima.

Hrvatsko katoličko sveučilište u vremenu prilagodbe na virtualni nastavni proces uspostavljen zbog širenja bolesti COVID-19, uz susretljivost i strpljenje za nove životne okolnosti, oformilo je i tim psihološke podrške te tim za duhovnu podršku. Timovi su dostupni na e-mail adresama psiholoskapodrska@unicath.hrduhovnapodrska@unicath.hr

Vezano: Osnovana Facebook grupa Jedni za druge čiji članovi pomažu ljudima u samoizolaciji


Studenti koji u bilo kojem trenutku osjete potrebu za komunikacijom slobodno mogu kontaktirati timove, napisati mejl ili ostaviti svoj broj telefona. S HKS-a poručuju da će im uskoro uslijediti telefonski poziv. 

– Hrvatsko katoličko sveučilište u skladu s odredbama i preporukama Ministarstva znanosti i obrazovanja te Nacionalnog stožera civilne zaštite počelo je u ponedjeljak, 16. ožujka 2020, s nastavom na daljinu, ali i sa svim ostalim procesima djelovanja Sveučilišta u kojem je, radi sigurnosti i odgovornosti, kontakt sa zaposlenicima sveden na najmanju moguću mjeru. Zahvaljujući našem informatičkom timu na čelu s voditeljem Tomislavom Juklom pripreme za to su odrađene vrlo profesionalno i nastava i online sastanci tekli su gotovo bez problema. – poručuju predstavnici. 

Foto: HKS

Rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta i sveučilišni kapelan velečasni Odilon pozvali su studente, profesore i djelatnike da mole jedni za druge, međusobno se ohrabruju i služe jedni drugima u ljubavi i odgovornosti. Tom pozivu odazvao se i Klub studenata sestrinstva Nutrix, koji je zajedno s predavačicom Vesnom Mijoč dostavio paket donacija Hrvatskoj mreži za beskućnike kako bi se njezini korisnici adekvatno mogli zaštiti od zaraze koronavirusom s porukom Malo, ali od srca. 

– Na sastanku s djelatnicima rektor Tanjić izrazio je svoje zadovoljstvo pokretanjem nastave na daljinu pohvalivši sve sudionike uključene u pripremu i samu izvedbu, pozivajući na odgovorno ponašanje svakog pojedinca i ozbiljno shvaćanje svih uputa i preporuka koje dolaze od Nacionalnog stožera civilne zaštite. Rektor je također istaknuo osobitu zahvalnost i ponos na našu prof. dr. sc. Alemku Markotić, ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević, i doc. dr. sc. Maricu Miletić-Medved, kao i na sve zdravstvene djelatnike i medicinsko osoblje, posebice s Odjela za sestrinstvo našeg Sveučilišta, te pozvao sve zaposlenike na moljenje Devetnice solidarnosti za ozdravljenje čovjeka i svijeta povodom pandemije koronavirusa koju je pripremio naš sveučilišni kapelan velečasni Odilon Singbo. Tijekom devet dana, od 17. ožujka pa do 25. ožujka i blagdana Blagovijesti, HKS-ovci zajedno mole za oboljele, za osobe u (samo)izolaciji, za obitelji, za preminule, za zdravstvene djelatnike, za duhovnike, za one čiji su poslovi prekinuti, za državne poglavare i za medijske djelatnike. – dodaju s HKS-a. 

Poručuju i da će se na stranici Unicath.hr uskoro otvoriti nova rubrika – COR CORDI (Srce srcu) – kao poticaj na razmišljanje o novonastaloj situaciji s koronavirusom Svoja razmišljanja, ekspertize i analize pisat će nastavnici i djelatnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta. 
FOTO: PINTEREST