LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izjava podrške

Hrvatski studentski zbor: „Pozivamo sve hrvatske studente da se svojim glasovima priključe obrani ljudskih prava na život i slobodu”

Hrvatsko studentsko predstavništvo izrazilo je podršku ukrajinskim studentima i građanima Ukrajine.

Hrvatsko studentsko predstavništvo izrazilo je podršku ukrajinskim studentima i građanima Ukrajine.

Hrvatski studentski zbor, krovno predstavničko tijelo studenata u Hrvatskoj, izrazio je podršku ukrajinskim studentima u jučer objavljenoj Izjavi podrške ukrajinskim studentima. Izjavu su na stranicama svojih društvenih mreža prenijeli i brojni zborovi sveučilišta i fakulteta. 

Izrazili su podršku ukrajinskim studentima i svim građanima Ukrajine u ovom teškom trenutku te istaknuli potrebu za hitnom reakcijom. 

– Hrvatski studentski zbor daje podršku ukrajinskim studentima i svim građanima Ukrajine u ovom teškom trenutku u kojem brane ne samo svoju zemlju i slobodu, već i cijelu Europu i temeljne ljudske vrijednosti. 
Ističemo ozbiljnost situacije i potrebu za hitnom reakcijom. Kao studentska zajednica, osobito smo zabrinuti za sigurnost naših kolega studenata, akademskog osoblja i znanstvenih djelatnika u Ukrajini. Razorne posljedice napada neće osjećati samo Ukrajinci, već čitava Europa. 
Hrvatski studentski zbor poziva Vladu Republike Hrvatske i institucije visokog obrazovanja da studentima iz Ukrajine omoguće nastavak svog visokog obrazovanja i boravak u Republici Hrvatskoj.  – stoji u Izjavi podrške ukrajinskim studentima HSZ-a. 

Zbor je naglasio i važnost raspoznavanja informacija od dezinformacija i neistine. 

– U ovom trenutku studenti i građani Europe trebaju pokazati jedinstven stav i sudjelovati u širenju istinitih informacija i predstavljanju stvarnog stanja u Ukrajini te ne dozvoliti da nas nadglasaju neistine i dezinformacije koje se mogu pojaviti u medijskom prostoru. 

Pozvali su sve hrvatske studente i građane da se svojim glasovima pridruže obrani ljudskih prava na život i slobodu

– Oružje koje odjekuje u Ukrajini želimo nadglasati izrazima sućuti, osude ratne agresije i pozivima na prestanak svih neprijateljskih aktivnosti na ukrajinskom tlu. Pozivamo sve hrvatske studente, kao i građane, da se svojim glasovima priključe obrani ljudskih prava na život i slobodu, koja se trenutačno krše na području istočne Europe. 

FOTO: UNSPLASH