LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zagrebački Jarun

Hrvatski studenti osvojili šest odličja na Europskom sveučilišnom veslačkom prvenstvu!

Hrvatski predstavnici ukupno su osvojili šest odličja, pri čemu su reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu osvojili njih pet, a reprezentativci Sveučilišta u Splitu jedno.

Hrvatski predstavnici ukupno su osvojili šest odličja, pri čemu su reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu osvojili njih pet, a reprezentativci Sveučilišta u Splitu jedno.

Zagrebački Jarun od 28. do 31. kolovoza 2024. godine bio je domaćin 14. EUSA-inog Europskog sveučilišnog veslačkog prvenstva. Kroz četiri dana više od 400 natjecatelja s 68 sveučilišta iz 17 zemalja natjecalo se u 10 muških, osam ženskih i jednoj mješovitoj disciplini (četverac na pariće) na regatnoj stazi Jarun. Hrvatski predstavnici ukupno su osvojili šest odličja, pri čemu su reprezentativci Sveučilišta u Zagrebu osvojili njih pet, a reprezentativci Sveučilišta u Splitu jedno.

U finalu A discipline muškog dvojca na pariće (M2x), Sveučilište u Zagrebu osvojilo je srebrnu medalju, u finalu A muškog dvojca na pariće za lake veslače (LM2x) brončanu medalju, u finalu A ženskog dvojca na pariće (W2x) osvojilo je srebrnu medalju. U finalu A mješovitog četverca na pariće (mješovito) (W/M4x) Sveučilište u Zagrebu dominiralo je utrkom i osvojilo zlatnu medalju s vremenom s čak 13 sekundi prednosti, a u finalu A muškog osmerca (M8+) dominantnim nastupom s 8 sekundi prednosti osvojili su zlato. Uz to, izvrstan rezultat ostvarilo je i Sveučilište u Splitu - bronca u finalu A discipline muškog samca (M1x).

Hrvatska je domaćin europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju, nastupaju dva hrvatska sveučilišta



Podsjetimo, Zagreb je dobio domaćinstvo ovog prvenstva u lipnju 2024. godine, nakon što je prvotni domaćin, Ankara, odustao zbog organizacijskih izazova te je EUSA  povjerenje dala Hrvatskom akademskom sportskom savezu (HASS). Zagreb će biti domaćin i sveučilišnom veslačkom prvenstvu 2026. godine.

Sveučilište u Zagrebu briljiralo na Europskim sveučilišnim igrama s 24 osvojene medalje!


Više informacija o rezultatima natjecanja i dodatnim zanimljivostima možete pronaći na službenoj mrežnoj stranici igara te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.
 

IZVOR: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ
FOTO: HRVATSKI AKADEMSKI SPORTSKI SAVEZ