LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
10. izdanje Euroinevnta

Hrvatski studenti-inovatori postigli sjajan uspjeh na najvećoj europskoj izložbi

Na desetom izdanju Euroinventa hrvatski su studenti osvojili više zlatnih medalja. Šime Grbić, student FSB-a, za svoje je vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima nagrađen sa 6 odličja.

Na desetom izdanju Euroinventa hrvatski su studenti osvojili više zlatnih medalja. Šime Grbić, student FSB-a, za svoje je vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima nagrađen sa 6 odličja.

Rumunjski Iasi domaćin je najveće europske izložbe inovacija Euroinvent, a hrvatski su sudionici na desetom izdanju događaja osvojili 19 odličja za ukupno 9 inovacija. U konkurenciji između 600 inovacija iz 35 država Hrvati su osvojili 6 zlatnih medalja.

Među uspješnima ističe se Šime Grbić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, koji je za vozilo pogonjeno pneumatskim mišićima osvojio 6 odličja: zlatna medalja Euroinventa, posebno zlatno odličje WIIPA-e (Svjetska organizacija udruge inovatora), posebne nagrade izaslanstava iz Portugala, Maroka i Indonezije i zlatna medalja Sveučilišta iz rumunjske Šučave. Ostali dobitnici zlatnih medalja sa Sveučilišta u Zagrebu su: Vilko Mandić i Stanislav Kurajica za Univerzalni nosač uzoraka (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Daniel Časar Veličan, Dubravko Rogale, Snježana Firšt Rogale, Siniša Fajt i Željko Knezić za Intelligent clothing for patients with apnea and snoring (Tekstilno-tehnološki fakultet). 

Studenti dobitnici srebrnih medalja su: Gordana Matijašić, Matija Gretić, Anna Poropat i Josip Vinčićza CAN-capsule – 3D-tiskana kapsula za kontrolirano oslobađanje djelatne tvari (Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije) te Dubravko Rogale, Željko Knezić, Snježana Firšt Rogale i Martina Bobovčan Marcelić za Device for testing the characteristics of ultrasonic welding (Tekstilno-tehnološki fakultet).

FOTO: PIXABAY