LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Učenje stvaranjem

Hrvatski „start-up” STEMI inovativnim paukom robotom postigao uspjeh svjetskih razmjera

STEMI je uspješni hrvatski „start-up” čiji je prvi proizvod prepoznat diljem svijeta. Nudeći nesvakidašnje iskustvo učenja, on potiče inovatora u svakome, a o njegovoj viziji slušat ćemo na konferenciji „Should I Stay or Shoud I Go”.

STEMI je uspješni hrvatski „start-up” čiji je prvi proizvod prepoznat diljem svijeta. Nudeći nesvakidašnje iskustvo učenja, on potiče inovatora u svakome, a o njegovoj viziji slušat ćemo na konferenciji „Should I Stay or Shoud I Go”.

Gotovo za sve što vam je potrebno danas možete pronaći sredstvo kojim ćete doći do istoga. No, sigurno vam je više puta pao na pamet predobar i neviđen izum koji bi vam uvelike olakšao život, ali ste shvatili da je preteško realizirati ga jer realizacija iziskuje puno posla te je ta ideja završila u smeću. Vrijeme je da iz korisnika prijeđete u stvaratelje tehnologije jer vam donosimo izvrstan primjer hrvatskog start-upa koji je u tome uspio.

STEMI je start-up čiji je prvi proizvod STEMI Hexapod prepoznat diljem svijeta. Njegova je glavna misija pomoći ljudima da ne budu promatrači već stvaratelji, inovatori. Upravo svojom prvom inovacijom, edukacijskim kitom za izradu šesteronožnog robota hodača, odnosno kroz njegovu izradu, on nudi korisnicima iskustvo učenja iz inženjerskih, znanstvenih i tehnoloških znanja na kojima leži način života društva danas.

Kao diploma ostaje maleni pauk robot kojim je moguće upravljati putem smartphonea. Priča započinje s kutijom u kojoj se nalaze dijelovi robota te ostali potrebni alati koji se slažu i programiraju uz pomoć online videa koji pruža detaljno vodstvo kroz taj kreativni, stvaralački proces.

Je li u STEM (science, technology, engineering i mathematics) području moguće uspjeti u Hrvatskoj, kolika je njegova važnosti za život i zašto je važan ostanak u Lijepoj Našoj, reći će Pavao Pahljina na konferenciji Should I Stay Or Should I Go. Ovaj je predavač jedan od šest suosnivača STEMI-ja koji komunicira dugoročnu viziju, misiju i temeljne vrijednosti, usmjerava razvoj proizvoda i usluga te brine o održivom rastu timova unutar organizacije. Uz to, služi kao član uprave i predsjednik skupštine tvrtke.

Poslovnu konferenciju organizira portal Studentski.hr, a održat će se 19. i 20. svibnja u Cinestar dvorani Branimir centra u Zagrebu od 9 do 16 sati. Svi koji to dosada još niste učinili, svoje besplatne ulaznice možete rezervirati preko sustava Entrio. Više detalja saznajte na samoj stranici konferencije ili službenom Facebook eventu.