LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Jezero Jarun

Hrvatska je domaćin europskog sveučilišnog prvenstva u veslanju, nastupaju dva hrvatska sveučilišta

Tijekom ovih nekoliko dana, posjetitelji će imati priliku pratiti natjecatelje na regatnoj stazi, a svi zainteresirani mogu uživati u besplatnom prijenosu uživo. Ulaz na događaj također je potpuno besplatan.

Tijekom ovih nekoliko dana, posjetitelji će imati priliku pratiti natjecatelje na regatnoj stazi, a svi zainteresirani mogu uživati u besplatnom prijenosu uživo. Ulaz na događaj također je potpuno besplatan.

Ovo ljeto, od 28. do 31. kolovoza 2024. godine, jezero Jarun u Zagrebu bit će domaćin 14. EUSA Europskog sveučilišnog veslačkog prvenstva. Ovaj sportski događaj okupit će više od 450 sudionika iz 80 sveučilišta iz 19 europskih zemalja, a natjecat će se i hrvatski predstavnici – Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu.

Natjecanje će službeno započeti u četvrtak, 29. kolovoza, kada će se održati svečano otvaranje i prvi dan natjecanja, dok su finalne utrke zakazane za subotu, 31. kolovoza 2024. godine. Tijekom ovih nekoliko dana, posjetitelji će imati priliku pratiti natjecatelje na regatnoj stazi, a svi zainteresirani mogu uživati u besplatnom prijenosu uživo putem službenog YouTube kanala prvenstva. Ulaz na događaj također je potpuno besplatan, što dodatno potiče ljubitelje sporta da dođu podržati svoje favorite.


Delegacija poznatog pariškog sveučilišta posjetila Sveučilište u Zagrebu, razgovaralo se o budućoj suradnji


Zagreb je dobio prava domaćina ovog prvenstva u lipnju 2024. godine, nakon što je Ankara odustala zbog organizacijskih izazova. Europska udruga sveučilišnog sporta (EUSA) prepoznala je dugu tradiciju Hrvatske u organiziranju sveučilišnih natjecanja i povjerila odgovornost Hrvatskom akademskom sportskom savezu (CASF). Osim toga, Zagreb će biti domaćin i sljedećeg sveučilišnog veslačkog prvenstva 2026. godine.

Povijest veslanja u Zagrebu je bogata, a grad je ranije bio domaćin ovog događaja 2008. godine, kada je 4. EUSA veslačko prvenstvo okupilo 426 sportaša i 126 posada. Veslačka natjecanja održana su i tijekom Europskih sveučilišnih igara u Zagrebu i Rijeci 2016. godine, kao i na FISU Svjetskom sveučilišnom veslačkom prvenstvu 1998. godine.

Planirate upisati studij ili nastaviti svoje obrazovanje? Ne propustite Smotru Sveučilišta u Zagrebu uživo ili online


U ovom natjecanju, Sveučilište u Zagrebu i Sveučilište u Splitu ponovno će pokazati svoju snagu. Prošle godine, Sveučilište u Zagrebu osvojilo je zlatnu medalju, dok je Sveučilište u Splitu osvojilo srebro. Tijekom godina, Zagreb se može pohvaliti brojnim medaljama, uključujući dvije brončane medalje 2022. godine, srebrnu medalju 2019. godine i brončanu medalju 2018. godine.

S obzirom na impresivnu tradiciju i prednost domaćeg terena, očekivanja su velika. Svi navijači s nestrpljenjem iščekuju hoće li hrvatski veslači dodati još medalja u svoju kolekciju i tako nastaviti tradiciju uspjeha.
 

Prilika da predstavite inovativne ideje za rješavanje globalnih problema i povežete se sa stručnjacima iz cijelog svijeta


IZVOR: EUSA EUROPSKO SVEUČILIŠNO VESLAČKO PRVENSTVO 2024.
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA