LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Visoko obrazovanje

Hrvatska bogatija za još jedno sveučilište – Sveučilište VERN'

U godini kada VERN' obilježava 30. obljetnicu postojanja i djelovanja u području obrazovanja postaje sveučilište, odnosno doseže do najviše institucionalne razine u akademskom i znanstvenom području.

U godini kada VERN' obilježava 30. obljetnicu postojanja i djelovanja u području obrazovanja postaje sveučilište, odnosno doseže do najviše institucionalne razine u akademskom i znanstvenom području.

Hrvatska je bogatija za jedno novo sveučilište – Sveučilište VERN', a njegovi predstavnici javljaju da se radi o prvom i zasad jedinom nastalom po postojećoj zakonskoj regulativi. Poručuju da je usklađeno s najvišim međunarodnim visokoobrazovnim standardima kvalitete. 

– Od danas studenti na Sveučilištu VERN' mogu studirati tri nova i inovativna preddiplomska sveučilišna studija koji će im omogućiti efikasnu i brzu integraciju na tržište rada, odnosno zapošljavanje i samozapošljavanje: Cyber komunikacije i znanost o mreži, Internet stvari i Transmedijsku dramaturgiju.


Studij Cyber komunikacije i znanost o mreži namijenjen je brucošima koji žele postati menadžeri digitalnih medija i društvenih mreža koristeći se najsuvremenijim softverima današnjice. Internet stvari nudi visoko obrazovanje za rad u tehnološkim područjima IV. industrijske revolucije, a Transmedijska dramaturgija namijenjena je onima koji žele biti scenaristi filmova, serija i videoigara, producenti medijskih projekata i kreatori sadržaja za online platforme. – ističu u službenom priopćenju.

Početak je akademskog djelovanja novog sveučilišta u godini kada VERN' obilježava 30. obljetnicu postojanja i djelovanja u području obrazovanja. U tri desetljeća prošao je jedinstveni razvojni put – od cjeloživotnog obrazovanja u međunarodnom okruženju, preko visoke škole i veleučilišta, pa sve do sveučilišta, kao najviše institucionalne razine u akademskom i znanstvenom području.


Rektor Sveučilišta VERN' prof. dr. sc. Vlatko Cvrtila ovom je prigodom izjavio:

– Naši inovativni studijski programi pokazuju kako je moguće pratiti svjetske trendove u visokom obrazovanju u smislu sadržaja, ali i cjelovitih kompetencija koje će omogućavati studentima brzo zapošljavanje u strukama koje su tražene već sada, a bit će to još više u najskorijoj budućnosti. Studente čekaju vrlo kompetentni predavači i poticajni obrazovni model u kojem će raditi individualno, timski i projektno, uz velike mogućnosti suradnje s poslovnim sektorom i radom na stvarnim projektima.

Osnivač Branko Štefanović podsjetio je: 

– Unaprjeđenju hrvatskog visokog obrazovanja VERN' je doprinio brojnim iznimno vrijednim i korisnim inicijativama. Sama pojava privatnih visokih učilišta, zatim implementacija Bolonje, interaktivno studiranje i studentocentričnost kao fokus na potencijale svakog pojedinog studenta, afirmacija stručnih studija, uključivanje poduzetništva u studijske programe i njihova prilagodba potrebama gospodarstva, da ne nabrajam dalje – sve to ima korijene u poletnom tridesetogodišnjem razvoju VERN'a, razvoju koji upravo dostiže vrhunac početkom rada Sveučilišta VERN'.

FOTO: PETAR VUČETIĆ / PR FOTO