LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povezivanje akademske zajednice s gospodarstvom

Hrvatska agencija za lijekove dodijelila certifikat dobre proizvođačke prakse riječkom Odjelu za biotehnologiju

Sveučilište u Rijeci navodi da je Odjel za biotehnologiju dobio prvi takav certifikat u akademskoj instituciji u regiji te da je jedan od rijetkih u Europskoj uniji.

Sveučilište u Rijeci navodi da je Odjel za biotehnologiju dobio prvi takav certifikat u akademskoj instituciji u regiji te da je jedan od rijetkih u Europskoj uniji.

Hrvatska agencija za lijekove (HALMED) dodijelila je Odjelu za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci proizvodnu dozvolu i potvrdu o provođenju dobre proizvođačke prakse. Sa Sveučilišta navode da se radi o jednom od najznačajnijih iskoraka povezivanja akademske zajednice i gospodarstva te o prvom takvom certifikatu u akademskoj instituciji u regiji te jednom od rijetkih u Europskoj uniji.

– Zajedničkim naporima, ulaganjima i vizijom Jadran galenskog laboratorija (JGL d. d.) i Odjela za biotehnologiju osnovan je GMP (Good Manufacturing Practice) laboratorij, u kojem će se obavljati analize sastava lijekova te doprinositi gospodarstvu regije i samoodrživosti Odjela. GMP laboratorij istovremeno predstavlja i platformu za najviši standard edukacije studenata u industrijskom, tzv. realnom okružju unutar same akademske zajednice te pruža nastavnom osoblju iskustvo rada u industriji. Uspostavom ovakvog laboratorija Sveučilište u Rijeci i JGL d. d. stvorili su temelj za daljnji razvoj grada Rijeke kao centra farmaceutsko-biotehnološkog razvoja. – navedeno je na službenim stranicama Sveučilišta u Rijeci.

FOTO: UNSPLASH