LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

Hochschule der Medien otvorila prijave za studentsku razmjenu

U tijeku su prijave za studentsku razmjenu u nadolazećem zimskom semestru na visokom učilištu za medije u Njemačkoj. Donosimo ključne datume i prijavnice koje moraju ispuniti nadležne osobe vašeg fakulteta.

U tijeku su prijave za studentsku razmjenu u nadolazećem zimskom semestru na visokom učilištu za medije u Njemačkoj. Donosimo ključne datume i prijavnice koje moraju ispuniti nadležne osobe vašeg fakulteta.

Hochschule der Medien u Stuttgartu raspisala je online natječaj za sudjelovanje u studentskoj razmjeni tijekom zimskog semestra ili cijele akademske 2020/2021 godine, unatoč pandemiji koronavirusa Prijave su otvorene do 31. svibnja za sve partnerske institucije, što u Hrvatskoj vrijedi za Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku te Sveučilište Sjever u Varaždinu, a u nastavku  vam donosimo uvjete prijave.

Kako bi vas potaknuli na sudjelovanje u razmjeni, predstavnici su osigurali male grupe i osobni kontakt s predavačima, najsuvremeniju opremu i istaknuli su okruženje grada. Svi studenti koji ne mogu odgoditi svoju mobilnost za ljetni semestar 2021. ili zimski semestar 2021/2022 godine, a žele provesti semestar na razmjeni u Stuttgartu moraju biti spremni na ograničenja putovanja, karantenske propise i, možda, internetske nastavne aranžmane. Također je moguće i suočavanje s dodatnim troškovima putovanja i smještaja, u slučaju promjene okolnosti zbog razvoja bolesti COVID-19. 

Prvi korak u prijavi mora učiniti fakultet koji pohađate, odnosno najkasnije do 15. svibnja mora se podnijeti takozvana nominacija studenta dostupna na poveznici koji će potom dobiti sveobuhvatne podatke prijave na e-mail adresu. Moguća je i prijava za stipendiju pokrajine Baden Württemberg, ali samo se jedna osoba s istoga visokog učilišta može prijaviti. Sveučilište nema svoje zgrade za stanovanje, ali dio je gradske mreže smještaja Studierendenwerk Stuttgart te se možete prijaviti također do 31. svibnja te ispuniti sve korake zadanim redoslijedom.

Među studijskim programima pronaći ćete sve detaljne informacije o kolegijima, profesorima te ECTS bodovima, ali je i dalje potrebno pratiti službenu internetsku stranicu zbog nepredvidivosti pandemije koronavirusa

FOTO: AUKOS