LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
SMJERNICE VLADE UTJEČU NA STUDENTE

Hoće li porasti cijene domova?

Nadležni studentima poručili “kom je hladno, nek si nađe novi smještaj”. Mi smo se pitali biste li i kada trebali početi ulagati u dekice.

Nadležni studentima poručili “kom je hladno, nek si nađe novi smještaj”. Mi smo se pitali biste li i kada trebali početi ulagati u dekice.

Inflacija, energenti, opskrba, restrikcije i slične, riječi su koje ovih dana neprestano pune medijske stupce. Svi strpljivo čekamo kada i kako će nas lupiti po džepu, ali ovaj puta prvi su na udaru studenti.

Studentska populacija, poznata kao ona koja je kroz cijelu povijest uvodila revolucionarne promjene, utjecala na donošenje brojnih odluka u nekim je dijelovima hrvatske izgubila pravo donošenja odluke o temperature vlastite sobe. Kako to mislimo?

Na službenim stranicama studentskog centra u Splitu uz informacije o odabiru željenog doma i sobe te rokovima za useljenje objavljene su i informacije o novim uvjetima grijanja i hlađenja u domovima. Studentima je najavljeno kako će temperatura grijanja u domovima biti regulirana te će iznositi od 18-21 stupanj, a temperatura hlađenja iznosit će fiksnih 25 stupnjeva. Ako se obično smrzavate ispod ugodnih 30 i navedenih 18 stupnjeva vam zvuči strašno, nećete uspješno prevariti sustav kupnjom grijalice jer je upotreba mobilnih električnih grijalica strogo zabranjena. Također, studenti koji se ne mogu prilagoditi ovom režimu ljubazno su zamoljeni da se jave Studentskom centru ili da pronađu alternativni smještaj.

No, nije Split jedini s mjerama. Riječki studenti smješteni na Trsatu i u naselju Ivan Goran Kovačić ove će se zime grijati na 22 ili na 23 stupnja, također bez mogućnosti regulacije temperature. Kako su priopćili iz riječkog SC-a, takva će situacija sigurno potrajati do veljače jer im do tada traje stari ugovor o nabavi. Ako se ne osigura nabava energenata po cijeni koja vrijedi za kućanstva i u Rijeci se mogu očekivati promjene.

Promjene su najavljene i u Dubrovniku, a kako je krenulo, možda najbolje da uložite u dekice.

FOTO: PEXELS