LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Putovanje vlakom

Hoće li HŽ produljiti jeftine mjesečne karte za studente?

Studenti su proteklu godinu mogli neograničeno putovati vlakom bilo gdje u Hrvatskoj za cijenu mjesečne karte od samo 9,95 eura.

Studenti su proteklu godinu mogli neograničeno putovati vlakom bilo gdje u Hrvatskoj za cijenu mjesečne karte od samo 9,95 eura.

Nova akademska godina počinje, a s njom dolazi i nervoza zbog troškova prijevoza koji uvelike opterećuju studentski budžet. Naime, studenti koji su proteklih godinu dana vlakom putovali za samo 9,95 eura mjesečno nestrpljivo čekaju obavijest od Hrvatskih željeznica o tome hoće li se pilot projekt povoljnijih cijena za studente nastaviti?

Razgovarali smo s blagajnicom HŽ-a na kolodvoru u Karlovcu, ali ona nam je rekla da nažalost nema tu informaciju. Međutim, nismo odustali od potrage za odgovorima, stoga smo se obratili kondukterima HŽ-a u vlaku koji također nisu bili sigurni hoće li se pilot projekt nastaviti, ali je jedan gospodin bio izuzetno susretljiv te je odlučio malo detaljnije potražiti odgovor na naše pitanje.

Kondukter nam je pročitao interno priopćenje u kojem stoji da će se povoljnije mjesečne karte za studente koje iznose 9,95 eura nastaviti koristiti i u nadolazećoj akademskoj godini.

Studenti koji žele ponovno koristiti te pogodnosti moraju se javiti na blagajni i dokazati da su redovni studenti u akademskoj godini 2023./2024.

FOTO: PIXABAY