LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hotel Dubrovnik

HANFA izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove: dodijeljena su priznanja i novčane nagrade

Uspjehom svog studenta posebno se pohvalio Ekonomski fakultet u Osijeku.

Uspjehom svog studenta posebno se pohvalio Ekonomski fakultet u Osijeku.

U zagrebačkom Hotelu Dubrovnik održano je svečano uručenje Godišnje nagrade HANFE studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2022. godinu. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od po 5, 10 i 15 tisuća kuna.

S primarnim ciljem poticanja studenata na kritičko razmišljanje o financijskim aspektima nekih od društveno najvažnijih pitanja današnjice,  studenti su na izbor dobili šest ponuđenih tema:  InsurTech – potencijal za industriju osiguranja i njezine korisnike, Decentralizirane financije – prijetnja ili katalizator razvoja financijskih usluga?, ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja?, Prediktivna analitika u predviđanju trendova i donošenju investicijskih odluka, Digitalizacija i kibernetička sigurnost – izazovi i prilike i Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima.

Popis ovogodišnjih dobitnika: 

  • Elisa Bellesi (ESG funds – leaders in sustainable investment?), studentica Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci
  • Luka Bašić (Održivost javnih financija u ekonomskim postcovid okolnostima autora), student Fakulteta ekonomije i turizma Dr. Mijo Mirković Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli
  • Matej Vujanić (ESG fondovi – predvodnici održivog ulaganja), student Ekonomskog fakulteta u Osijeku
Uspjehom svog studenta posebno se pohvalio Ekonomski fakultet u Osijeku. Naime, nakon prošlogodišnjeg plasmana studentice EFOS-a, Mirne Jokić, u TOP 3, ponovno ostvarenje ovakvog velikog rezultata, od strane studenta Mateja Vujanića, još je jedan u nizu dokaza kako Ekonomski fakultet u Osijeku nedvojbeno stoji uz bok najrespektabilnijim visokoobrazovnim ustanovama u Hrvatskoj.

U ime cijelog Ekonomskog fakulteta u Osijeku od srca čestitam našem Mateju i njegovom mentoru, profesoru Domagoju Sajteru, na ovom zaista sjajnom postignuću. S obzirom na to da naši studenti već godinama sudjeluju na ovom važnom i izrazito konkurentnom natjecanju, itekako smo svjesni koliko je truda, predanosti i znanja potrebno za ovako visok plasman. Kao visokoobrazovnu instituciju kojoj akademska izvrsnost predstavlja jedan od najviših ideala, uvijek nas veseli vidjeti ovako kvalitetne radove vrijednih i perspektivnih mladih ljudi iz svih krajeva Lijepe naše, no najviše nas veseli vidjeti upravo naše studente u samom vrhu i još k tome dvije godine za redom, što potvrđuje kako smo kao Fakultet nedvojbeno na pravom putu - poručio je prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

FOTO: PRESS