LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natjecanje u organizaciji Studentskog poduzetničkog inkubatora

Hack4Split: Aplikacija za zbrinjavanje gradskih mačaka pobjedničko je rješenje

– Nagrada za najbolje razrađeno rješenje pripala je timu Split4Cats koji je predstavio aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka. –  navode iz Studentskog poduzetničkog inkubatora koji je organizirao Hack4Split.

– Nagrada za najbolje razrađeno rješenje pripala je timu Split4Cats koji je predstavio aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka. –  navode iz Studentskog poduzetničkog inkubatora koji je organizirao Hack4Split.

Još jedno izdanje hackathona Hack4Split, kojem je cilj pronalazak i provedba društveno korisnih rješenja za dobrobit i napredak lokalne zajednice koristeći se prednostima moderne tehnologije, održalo se 17. i 18. travnja. Ove je godine naglasak bio na rješavanju problema u skladu s UN-ovim ciljevima održivog razvoja. 

Ovogodišnje izdanje okupilo je 6 timova s ukupno 30 natjecatelja različitih nacionalnosti. 

– U veseloj i proaktivnoj atmosferi radili su na raznim društvenim problemima kao što su problem otpadnog tekstila koji završava na odlagalištima s ciljem smanjenja kupovine nove odjeće i ponovnog korištenja stare odjeće, problem gradskih mačaka i njihovo zbrinjavanje s gradskih ulica, problem praćenja kvalitete morskog okoliša, problem zbrinjavanja odbačenih ili neiskorištenih kućnih dobara, problem razvoja transparentnog i pouzdanog sustava doniranja te problem energetske (ne)učinkovitosti urbanih stambenih područja. – pojašnjavaju organizatori.

Foto: Studentski poduzetnički inkubator
 
Navode i kako su podijeljene nagrade u više kategorija:
– Nagrada za najbolje razrađeno rješenje pripala je timu Split4Cats koji je predstavio aplikaciju za pronalazak i zbrinjavanje gradskih mačaka. Nagrada za najbolje dizajnersko rješenje pripala je timu Second Style Around koji je predstavio platformu za osobnog stilista koji posjeduje kvalitetnu rabljenu odjeću, a nagrada za najvrjedniji tim i timski rad pripala je timu DonatQR za rad na razvoju transparentnog, pouzdanog i jednostavnog za korištenje sustava doniranja potrebitima. 
Za organizaciju Hack4Splita pobrinuli se članovi Studentskog poduzetničkog inkubatora – mentorice Lana Ugrčić i Jelena Čulić s timom volontera koji čine: Ljubica Nazor, Lucija Baranović, Lora Močić, Blanka Kelava, Ivan Marin, Marin Jurić i Andrej Marić u suradnji s Michaelom Freerom iz tvrtke Ensoco. Istaknimo i to da je održan u hibridnom obliku – u prostorima SPINIT inkubatora Sveučilišta u Splitu, uz poštivanje epidemioloških mjera, te na platformi MS Teams. 
 

Foto: Studentski poduzetnički inkubator
FOTO: STUDENTSKI PODUZETNIČKI INKUBATOR