LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska prehrana

GUŽVA PRED MENZOM Gladni studenti čekaju u dugačkim redovima

Redovi ispred menze nisu novost, ali bi se vrijeme čekanja kod jedne moglo znatno smanjiti.

Redovi ispred menze nisu novost, ali bi se vrijeme čekanja kod jedne moglo znatno smanjiti.

Kruli vam u želucu, uzimate x-icu i krećete prema menzi, a tamo vas dočeka prizor iz noćne more – red koji se proteže od ulice sve do blagajne. Koliko dugo ćete čekati? Je li bolje otići do pekarnice? Samo su neka od pitanja koja kruže umom jednog gladnog studenta.

Ako ste s prijateljem/icom, vrijeme nekako brže prođe, ali ako morate čekati sami duže od 40 minuta, onda vam se pekarnica čini kao bolja opcija. No, u menzi bi za cijenu jedne hrenovke u lisnatom, mogli dobiti cijeli meni: juha, salata, topli obrok, sokić pa čak i čokoladno mlijeko ili jogurt.
 

Otvaranje još jedne menze


Čekanje u redovima moglo bi se znatno smanjiti za sve one koji posjećuju menzu kod studentskog doma Stjepan Radić jer se uz Pizzeriju i Restoran II, napokon otvara i Restoran broj I.

Od 16. listopada 2023. godine studenti će tamo moći doručkovati od 7:00 do 9:30 (nedjeljom, blagdanom i praznikom se poslužuje se) i ručati od 11:30 do 15 sati.

Student Mislav (23) koji živi u SD Stjepan Radić ispričao nam je da su redovi dio svakodnevice, ali ipak je lakše ako radi i Jedinica.

 

„Idem u menzu dva puta dnevno, ručam u brzoj menzi u Studentskom centru, a večeram na Savi. Svaki dan za večeru bude red i prije nego se menza uopće otvori. I ja se trudim doći 15-ak minuta prije otvaranja jer je red skroz do ceste i kad to vidim, okrenem se i odem do dućana. Stvarno mi se ne da toliko čekati, imam hrpu stvari za faks i samo želim nešto pojesti, ali vjerujem da će se gužva smanjiti sad kad se Jedinica otvorila“, ispričao je.

FOTO: Studentski.hr/ Ana Kolinger

Ipak, studenti koji posjećuju neke od najpopularnijih zagrebačkih menza, kao što je Odeon, moraju se pripremiti na nešto duže čekanje, ovisno u koje vrijeme dođu na ručak.

Zagrebački studenti na raspolaganju imaju 16 studentskih restorana, od kojih dva, Restoran na Akademiji likovnih umjetnosti i onaj na FSB-u, trenutačno nisu u funkciji.

FOTO: STUDENTSKI.HR/PRIVATNI ARHIV, ANA KOLINGER