LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Financijska podrška

Gradonačelnik Gospića i ove godine plaću daje studentima

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita.

Gradonačelnik Gospića Karlo Starčević potpisao je Ugovore o stipendiranju s devet studenata s područja Grada Gospića, stoji na službenim stranicama grada.

Stipendije dodjeljuje u svrhu podizanja znanja i sposobnosti građana sa svojeg područja, zadovoljavanja potreba na području Grada Gospića u obrazovanju stručnjaka te radi potpore i poticanja na daljnje školovanje studenata koji su tijekom dosadašnjeg školovanja ostvarili visoke rezultate.

Sredstva za isplatu stipendija osiguravaju se iz plaće gradonačelnika Karla Starčevića, a visina stipendija je različita, od 600 do 1300 kn i određena je visinom ostvarenog mjesta na Konačnoj listi prvenstva. Najvišu stipendiju ima studentica s najboljim uspjehom.  

Lista prvenstva utvrđuje se temeljem sljedećih kriterija: uspjeh studenta u prethodnoj studijskoj godini, godina studija, sudjelovanje na natjecanjima i plasman na tim natjecanjima prethodne studijske godine, objavljeni radovi/osvojene nagrade, socijalno-materijalno stanje, deficitarna zanimanja.
FOTO: PIXABAY