LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Srednjoškolci i studenti

Grad Rijeka pokreće socijalni program za mlade: potpuno pokrivanje prijevoza i novčana pomoć

Svi redoviti učenici srednjih škola i studenti koji zadovoljavaju uvjete moći će koristiti besplatan javni prijevoz Autotrolejom do kraja školske ili akademske godine. Osim toga, kvalificiranim kandidatima bit će dodijeljena i jednokratna novčana pomoć u iznosu od 135 eura.

Svi redoviti učenici srednjih škola i studenti koji zadovoljavaju uvjete moći će koristiti besplatan javni prijevoz Autotrolejom do kraja školske ili akademske godine. Osim toga, kvalificiranim kandidatima bit će dodijeljena i jednokratna novčana pomoć u iznosu od 135 eura.

Grad Rijeka, kroz svoj Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu zaštitu i unaprjeđenje kvalitete života, od 16. kolovoza do 20. rujna 2024. godine, prima zahtjeve za financijsku podršku učenicima srednjih škola i studentima. Taj socijalni program uključuje pokrivanje troškova javnog prijevoza te jednokratnu novčanu pomoć.

Svi redoviti učenici srednjih škola i studenti koji zadovoljavaju uvjete moći će koristiti besplatan javni prijevoz Autotrolejom do kraja školske ili akademske godine. Ovisno o lokaciji škole ili fakulteta, pokrivenost uključuje linije od 1. do 4. zone. Osim toga, kvalificiranim kandidatima bit će dodijeljena i jednokratna novčana pomoć u iznosu od 135 eura.

Izvrsna prilika za studente za steći novo iskustvo: PMF traži pomoć u organizaciji 6. Dana karijera



Zahtjevi se podnose osobno u šalter-sali Gradske uprave na Titovom trgu ili poštom, uz obvezno prilaganje potrebne dokumentacije, čiji je popis dostupan na službenim stranicama Grada Rijeke.

U jeku drugog roka državne mature, prisjetimo se koji su se fakulteti najviše upisivali prošle godine



Pravo na besplatan prijevoz mogu ostvariti učenici i studenti iz kućanstava koja primaju zajamčenu minimalnu naknadu ili čiji su prosječni mjesečni prihodi u zadnja tri mjeseca niži od gradskog cenzusa prihoda. Također, pravo na jednokratnu novčanu pomoć imaju i oni učenici ili studenti koji su korisnici osobne invalidnine, doplatka za pomoć i njegu, ili su djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, kao i udomljena djeca.

Francuski studentski prosvjedi 1968. – povijesni trenutak koji je potresao naciju, ali i svijet



Grad Rijeka je za taj program u proračunu osigurao 647 tisuća eura, pokazujući snažnu predanost podršci svojim mladim građanima. Osim tog programa, grad nudi i druge oblike socijalne pomoći, poput poklon-bonova za osnovnoškolce, podmirivanja troškova prehrane i boravka u školama i vrtićima, što dodatno olakšava financijsko opterećenje obiteljima.
IZVOR: GRAD RIJEKA
FOTO: CANVA PRO / PIXELSHOT, ILUSTRACIJA