LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Školska i akademska godina 2024./2025.

Grad iz Karlovačke županije povećava broj i iznose stipendija za učenike i studente

Grad Slunj također nastavlja s jednokratnim novčanim potporama učenicima i studentima koji se obrazuju izvan mjesta prebivališta, a za vikend dolaze kući.

Grad Slunj također nastavlja s jednokratnim novčanim potporama učenicima i studentima koji se obrazuju izvan mjesta prebivališta, a za vikend dolaze kući.

Grad Slunj će ove godine povećati broj i iznose stipendija za učenike i studente. Umjesto dosadašnjih šest, sada će devet učenika i devet studenata imati priliku ostvariti financijsku podršku. Učenici će primati 90 eura mjesečno, dok će studentima stipendija iznositi 150 eura mjesečno. Ove stipendije isplaćivat će se tijekom cijele školske i akademske godine, osim u srpnju i kolovozu.

U školskoj godini 2024./2025. dodijelit će se devet stipendija učenicima, od kojih tri za darovite učenike, tri za učenike koji se školuju za deficitarna zanimanja i tri za učenike slabijeg imovnog stanja. S druge strane, među studentima će se također dodijeliti devet stipendija, podijeljenih u tri kategorije: daroviti studenti, studenti deficitarnih zanimanja i studenti slabijeg imovnog stanja.

Osječko-baranjska županija dodjeljuje 170 stipendija srednjoškolcima i studentima u trajanju od deset mjeseci



Grad Slunj također nastavlja s jednokratnim novčanim potporama učenicima i studentima koji se obrazuju izvan mjesta prebivališta, a za vikend dolaze kući. Uvjeti za ostvarivanje ovog prava uključuju redovito školovanje ili studij te prebivalište na području Slunja. Visina potpora iznosi 70 eura za učenike i studente koji se obrazuju u Karlovcu, Korenici i drugim gradovima udaljenim do 100 kilometara od Slunja, dok će oni koji studiraju u Zagrebu, Rijeci i gradovima udaljenim više od 100 kilometara primiti 140 eura.

Prijavi se za stipendije „Drugačiji svijet” za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi



Zahtjevi za stipendije i potporu mogu se podnijeti do 30. studenog 2024. godine putem digitalnog obrasca dostupnog na web stranici Grada Slunja. Uz zahtjev, potrebno je priložiti potvrdu o redovitom upisu u školu ili fakultet za školsku/akademsku godinu 2024./2025. godine. 

Otvoren je natječaj za dodjelu preko 12 tisuća državnih stipendija za studente u nekoliko različitih kategorija



Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Odsjeku za društvene djelatnosti Grada Slunja ili putem telefona 047/674-711. Pozivaju se učenici i studenti da se prijave na natječaj i osiguraju financijsku pomoć za svoje obrazovanje.
IZVOR: GRAD SLUNJ
FOTO: FREEPIK / ILUSTRACIJA