LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studiranje u inozemstvu

Gotovo 500 hrvatskih studenata upisalo se na Sveučilište u Ljubljani

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni. Osim Fakulteta za arhitekturu, veliko zanimanje iskazuju za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni. Osim Fakulteta za arhitekturu, veliko zanimanje iskazuju za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.

Na Sveučilište u Ljubljani u akademskoj godini 2017./2018. prema posljednjim podacima na redoviti studij upisalo se 2.490 stranih studenata, od toga 487 iz Hrvatske. Podaci još nisu konačni. Hrvatski studenti iskazuju najveće zanimanje za studij na Fakultetu za arhitekturu, na koji ih je upisano 97.

Spomenuto sveučilište osnovano je prije gotovo 100 godina, a trenutno na njemu studira oko 40.000 studenata o čijem obrazovanju brine oko 5.700 zaposlenih na 23 fakulteta i tri umjetničke akademije, a nalazi se među tri posto najuglednijih sveučilišta na svijetu. Ono potiče interdisciplinarne i multidisciplinarne studije, razmjenjuje rezultate, postignuća u znanosti i umjetnosti s ostalim sveučilištima i institucijama za znanstvena istraživanja čime doprinosi slovenskoj i svjetskoj riznici znanja. Sve su ovo razlozi zbog čega je samo prošle akademske godine Sveučilište u Ljubljani pohađalo 2.345 studenata iz čak 85 zemalja svijeta, dok je više od 2.000 studenata studiralo preko razmjene.

Studenti iz Hrvatske koji studiraju na Sveučilištu u Ljubljani svojim su izborom iznimno zadovoljni, što potvrđuju njihove izjave. U prošloj studijskoj godini ovdje ih se 600 našlo, od čega 95 na razmjeni. Osim Fakulteta za arhitekturu, veliko zanimanje iskazuju za Filozofski fakultet i Ekonomski fakultet.

Svoje studijske programe, Sveučilište će predstaviti i na Sajmu stipendija i visokog obrazovanja, koji se održava u utorak, 17. listopada 2017. u Zagrebu i u četvrtak, 19. listopada 2017. u Rijeci. Na obje lokacije posebno će se predstaviti Upravni fakultet, a u Rijeci i Fakultet računarstva i informatike.

 

 

FOTO: WIKIPEDIA