LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentsko natjecanje

„Go Green in the City“ traži inovativne studente; najbolje očekuje finale u SAD-u

Natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja.

Natjecanje je namijenjeno svim studentima visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja.

Studenti, jeste li ikada mislili da imate revolucionarnu ideju za održivo upravljanje energijom? Ako je to slučaj i vaš je san putovati svijetom te raditi u globalnoj kompaniji, svoju ideju podijelite kroz natjecanje Go Green in the City i osvojite priznanje za svoje izvrsne zamisli. Tvrtka Schneider Electric već osmu godinu za redom organizira globalno natjecanje na temu brige za okoliš u gradovima s ciljem pronalaženja odvažnih i inovativnih rješenja za pametnije i energetski učinkovitije gradove. 

– Ovo je odlična prilika za studente da pokažu svoje znanje jer održivost u gradovima ključno je pitanje budućnosti. Go Green in the City studente privlači brojnim prilikama – od potencijalnih mentorstava, umrežavanja, putovanja, do novčanih nagrada te ponuda za zapošljavanje. S druge strane, studenti nama uz svoju kreativnost i inovativnost nude ideje za nova održiva rješenja koja će biti i njihova uporišta za rad u našoj industriji. – istaknuo je Peter Ušeničnik, produktni voditelj Schneider Electrica za BiH, Hrvatsku, Makedoniju, Sloveniju i Srbiju.

Studenti su pozvani dostaviti svoje odvažne zamisli u sljedećim kategorijama: održivost i inkluzivnost, digitalna ekonomija, inteligentni lanac nabave, kibernetička sigurnost te bez ograničenja/odvažne zamisli za očuvanje okoliša. Na natjecanje se mogu prijaviti timovi od dva studenta koji za trajanja natjecanja pohađaju visoke škole ekonomsko-poslovnog ili tehničkog smjera u istoj zemlji. U svakom timu treba biti najmanje jedan ženski član, u skladu s politikom korporacije Schneider Electric Raznolikost i inkluzivnost. Prijave za ovu godinu otvorene su do 1. lipnja, a vrše se na poveznici.

Svim timovima koji su ušli u uži izbor mentori će biti stručnjaci kompanije kako bi izradili održive poslovne projekte koji će biti predstavljeni tijekom ljeta na jednom od sedam regionalnih polufinalnih natjecanja, među kojima je jedno u Europi. Potom će se svaki od sedam regionalnih pobjedničkih timova pozvati na pripreme za finalno natjecanje.

Nakon ovog drugog kruga mentoriranja, deset će se timova na jesen ogledati na svjetskom finalu koje će se održati u Atlanti, SAD. Pobjednički tim, koji će odabrati žiri, dobit će priliku započeti karijeru u Schneider Electricu. Prije toga, pobjednike će se nagraditi i putovanjem na kojem će posjetiti bilo koje dvije lokacije po izboru na svijetu na kojima korporacija ima svoje poslovno sjedište.

Tijekom 2017. na ovom je natjecanju sudjelovalo gotovo 20 tisuća mladih inovatora s tri tisuće sveučilišta iz 180 zemalja.

FOTO: PINTEREST