LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Student Day Festival

Glazbeni spektakl na Delti: Baby Lasagna nastupa na riječkom SDF-u

Uz Baby Lasagnu, nastupat će Minea, Gustafi, Belfast Food, TBF te brojni drugi glazbenici.

Uz Baby Lasagnu, nastupat će Minea, Gustafi, Belfast Food, TBF te brojni drugi glazbenici.

Riječki Student Day Festival (SDF) ulazi u svoje 14. izdanje s iznimnim uzbuđenjem i bogatim programom. Najava nastupa Baby Lasagne na festivalu u petak, 7. lipnja 2024. godine, razveselila je ljubitelje glazbe diljem regije. Taj spektakularni događaj održat će se na Delti, u prostoru ex Exportdrva, što će pružiti posjetiteljima nezaboravno glazbeno iskustvo.

Alen Tibljaš iz organizacijskog tima RiKUP istaknuo je praktične razloge zbog kojih je koncertni dio SDF-a smješten u prostoru ex Exportdrva na Delti. 
 

„Ove smo godine koncertni dio SDF-a smjestili u ex Exportdrvo na Deltu iz 2 razloga: Prvo – radi se o zatvorenom prostoru u kojem smo sigurni od moguće kiše i drugo – zbog nove dječje bolnice na Kampusu na Trsatu, ne želimo tamo proizvoditi buku. Uz Baby Lasagnu, bit će tu i Minea, Gustafi, Belfast Food, TBF i brojni drugi glazbenici.”  rekao je Alen Tibljaš.


Od robotike i programiranja, preko astronomije i animiranja uz radionice „Ljeta na Školjiću”


Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović svečano je predao ključ grada studentima, označavajući početak ovogodišnjeg SDF-a. Istaknuo je važnost manifestacija poput te, koje ne samo da pružaju zabavu nego i potiču aktivno sudjelovanje mladih u društvu, čime se nastavlja tradicija angažiranosti Rijeke.


FOTO: Gradonačelnik povjerio ključ grada studentima, Sveučilište u Rijeci

Policajac na A6 vozio u suprotnom smjeru pa se zabio u vozilo s dvoje mladih osoba



Ovogodišnji SDF donosi niz aktivnosti koje studenti poklanjaju svom gradu iz zahvalnosti. Sport, interaktivne aktivnosti na Žilavom Kampusu te forumi o mentalnom zdravlju samo su neki od sadržaja koji će obogatiti ovogodišnji festival. Uz glazbeni program, koji je uvijek bio atrakcija SDF-a, ove godine naglasak je stavljen i na mentalno zdravlje studenata. Lana Par, predsjednica Studenskog zbora Sveučilišta u Rijeci, istaknula je važnost ove teme te najavila niz interkulturnih događanja u suradnji sa Savezom YUFE. Cilj je potaknuti mlade da budu aktivni članovi društva i da se uključe u različite oblike aktivizma, što je u skladu s duhom grada Rijeke.

SDF će se održati na različitim lokacijama u Rijeci od ponedjeljka do subote, od 3. do 8. lipnja 2024. Više informacija o programu možete pronaći na službenim mrežnim i Facebook stranicama SDF-a.
IZVOR: SVEUČILIŠTE U RIJECI
FOTO: SCREENSHOT YOUTUBE / BABY LASAGNA