LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
eSTUDENT

Galerija ostvarenja snova: otvorene prijave za natjecanje Rikula

Na izložbi će natjecatelji imati priliku pokazati svoje vještine i talent, a najbolje djelo će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.

Na izložbi će natjecatelji imati priliku pokazati svoje vještine i talent, a najbolje djelo će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn.

Dana 22.4.2022. otvaraju se prijave za natjecanje pod nazivom Rikula u organizaciji studentske udruge eSTUDENT. Radi se o kulturnom projektu koji će sudionicima približiti područje umjetnosti i dizajna, a osmišljen je s ciljem promicanja kulture u Rijeci. Projekt se odvija u dva dijela: predavanje u sklopu otvorenja prijava za natječaj na izložbu te sama provedba izložbe.

Online predavanje pod nazivom Razvoj vizualnih komunikacija kroz povijest: Kada je sve počelo? održat će se u sklopu otvorenja prijava, 22.4. u 13 sati. Predavačica Ania Tuljak, dizajnerica iz tvrtke Orion Labs, predstavit će kratki pregled ljudske neverbalne komunikacije koja uključuje razvoj ikonografije, tipografije i ilustracije kroz povijest. Na predavanje se mogu prijaviti svi zainteresirani putem forme za prijavu, a forma za prijavu na natjecanje bit će objavljena na eSTUDENT stranici.

Izložba se provodi na samom kraju cjelokupnog projekta, a trajat će tri dana. Ovogodišnja tematika radova je zajedništvo, a djela će se primati u razdoblju od dva tjedna od otvaranja prijava - i to za cijelu Hrvatsku. S obzirom da se radi o humanitarno-umjetničkom projektu, ulaz će biti u potpunosti besplatan, a ispred će biti postavljena kutija za donacije. Na izložbi će natjecatelji imati priliku pokazati svoje vještine i talent, a najbolje djelo će osvojiti novčanu nagradu u iznosu od 1000 kn. Sva ostala prikupljena sredstva donirat će se u humanitarne svrhe.

– Pozivamo Vas da nam se pridružite u ostvarenju ovogodišnjih ciljeva - promocija mladih umjetnika, promicanje ljubavi prema umjetnosti i pobuđivanje svijesti i interesa mladih prema kulturi. Podržite ovaj humanitarno-umjetnički projekt svojim sudjelovanjem ili pak samim posjetom izložbi! – poručuju organizatori.

FOTO: ESTUDENT