LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
VAŽNA SURADNJA

FZSRI: „Naši studenti mogu puno naučiti od fizioterapeuta koji rade u sportskim klubovima“

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci sklopio ugovor o suradnji s Rukometnim klubom Zamet.

Fakultet zdravstvenih studija u Rijeci sklopio ugovor o suradnji s Rukometnim klubom Zamet.

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci, dobili su još jednu priliku za obavljanje stručne prakse. Naime, dekanica Fakulteta, prof. dr. Daniela Malnar i direktor Rukometnog kluba Zamet, Aleksandar Čupić, potpisali su ugovor o suradnji. Cilj je spriječiti sportske ozljede i unaprijediti zdravstvenu zaštitu rukometaša RK Zamet svih uzrasta, piše Novi list.
 


VEZANO: Sveučilište Sjever ostvarilo je važan korak prema internacionalnoj suradnji



Rijeka domaćin Plazma sportskih igara mladih: mališani se bore za mjesto u Splitu


Dekanica je za Novi list ispričala da Katedra za fizioterapiju već godinama sudjeluje u raznim znanstvenim i stručnim projektima.
 

„Osim toga stručna praksa je organizirana u sportskim klubovima te je ovaj ugovor nastavak dobre sportske suradnje u okviru koje naši studenti mogu puno naučiti od fizioterapeuta koji rade u tim klubovima, jer prevencija ozljeda je na prvom mjestu. Ako su sportaši dobro pripremljeni ozljede će biti puno manje“, objasnila je Malnar.

 

Suradnja pruža nove prilike


U sklopu novonastale suradnje pružat će se znanstvene, poslovne, stručne i organizacijske usluge. No, radit će se i na organizaciji seminara, radionica, okruglih stolova, konferencija, studentskoj praksi i još mnogo toga.

Evo koji se novi fakultet osniva se na Sveučilištu u Rijeci. Osniva se i Centar za istraživanje djetinjstva



Diana Veljanovska, glavna fizioterapeutkinja RK Zamet istaknula je ovu suradnju kao odličnu priliku za studente, posebno zbog stručne prakse. Međutim, ovo nije samo prilika za njih, već i za RK Zamet koji će moći provoditi razna mjerenja i testiranja u biomehaničkom laboratoriju.
IZVOR: NOVI LIST
FOTO: CANVA, ILUSTRACIJA