LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sumnja na nezakonite radnje

Fuchs prijavio Borasova suradnika Državnom inspektoratu

Ministar znanosti i obrazovanja obratio se inspektoratu zbog sumnje da je prorektoru Čoviću produljen ugovor iako za to nije bilo potrebe.

Ministar znanosti i obrazovanja obratio se inspektoratu zbog sumnje da je prorektoru Čoviću produljen ugovor iako za to nije bilo potrebe.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs uputio je Državnom inspektoratu zahtjev za inspekcijski nadzor zbog produljenja ugovora o radu suradnika rektora Damira Borasa nakon 70. godine života, piše Jutarnji list. Radi se prorektoru Anti Čoviću koji je trenutno zaposlen na Fakultetu hrvatskih studija.
Vezano: Dio članova Senata tražit će smjenu rektora Borasa – bliži se kraj njegove karijere?
Fuchs se obratio inspektoratu zbog sumnje da je profesoru produljen ugovor iako za to nije bilo potrebe:
– Smatramo kako nije postojala pravna osnova temeljem koje se nastavio radni odnos nakon dana isteka akademske godine u kojoj je prof. dr. sc. Ante Čović navršio 70 godina (2018/19). Slijedom navedenoga, nema zakonske mogućnosti za produljenje radnog odnosa do 74 godine života. – napisao je ministar inspektoratu.  
Osim ministra Fuchsa, piše Jutarnji list, zahtjev za inspekcijski nadzor podnio je i zaposlenik Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu koji također navodi da zapošljavanje profesora na Hrvatskim studijima 2018. godine i produljenje njegova ugovora o radu 2019/2020. i 2020/2021. nisu legalno provedeni.
FOTO: WIKIPEDIA