LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sastanak Vlade

Fuchs danas komentirao prelazak na nastavu na daljinu u školama i na fakultetima

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je nakon sjednice Vlade komentirao stanje s koronavirusom u školstvu.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je nakon sjednice Vlade komentirao stanje s koronavirusom u školstvu.

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs danas je nakon sjednice Vlade za medije komentirao prelazak na nastavu na daljinu. I dalje je stava da nije potrebno u potpunosti prijeći na online nastavu, kako u školama, tako i na fakultetima. O tome će se i dalje odlučivati pojedinačno.

Navodi da velik dio sveučilišta već provodi nastavu na daljinu.
– Manje-više ako gledate visoko obrazovanje, oni su po mojoj procjeni, ja bih se usudio reći, sedamdesetak posto na online varijanti  i ne treba ih nitko posebno na to prisiljavati. S druge strane, moramo uvažiti činjenicu da postoji čitav niz studijskih programa koji se jednostavno u potpunosti ne mogu provoditi online. To pogotovo vrijedi za biomedicinska područja. To vrijedi za biomedicinu, medicinu, stomatologiju, veterinu, farmaciju i slično. – rekao je Fuchs za HRT.
Tvrdi da je procjena da škole i dalje nisu neki širitelji zaraze. Prekjučer je, kaže, razgovarao s austrijskim ministrom i razmijenili su mišljenja.
– Ima jedna interesantna studija, potpuno nova, koju je Austrija provela među svojim učenicima brzim, antigenskim testovima. Rezultati studije su pokazali da je ustvari jako malo asimptomatskih slučajeva. – kazao je ministar.
Zaključak je da je važno nastaviti održavanje nastave licem u lice i da će se na lokalnoj razini procjenjivati situacija i nastaviti s tim pristupom jer su još uvijek procjene da je to bolja opcija.
 
FOTO: WIKIPEDIA