LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
FSB Racing Team

FSB Racing Team osvojio prvo mjesto na Formula Student natjecanju u Poljskoj

Ovo je najbolji rezultat tima koji trenutno okuplja 54 studenta s različitih tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i djeluje pod okriljem Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta.

Ovo je najbolji rezultat tima koji trenutno okuplja 54 studenta s različitih tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i djeluje pod okriljem Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta.

FSB Racing Team, sa svojim bolidom Martes, postigao je značajan uspjeh na ovogodišnjem Formula Student natjecanju u Poljskoj. Natjecanje, koje se održalo na trkaćoj stazi Autodrom Słomczyn od 30. kolovoza do 1. rujna 2024. godine, donijelo je timu prvu pobjedu u svojoj 21. godini postojanja.

Ovo je najbolji rezultat tima koji trenutno okuplja 54 studenta s različitih tehničkih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i djeluje pod okriljem Hrvatske studentske asocijacije strojarskih fakulteta. Nakon što su prethodno zauzeli 10. mjesto na natjecanju u Češkoj i 15. mjesto na FS Alpe Adria, FSB Racing Team je krunio svoju sezonu prvom pozicijom u Poljskoj.

 

„Iako smo imali određenih tehničkih problema s curenjem ulja, uspjeli smo to zajedno popraviti i na kraju ostvariti najbolji rezultat u povijesti tima. Iznimno sam ponosan na članove i zahvalan svim alumnijima i sponzorima na kontinuiranoj podršci i usmjeravanju. Naša ustrajnost, neprospavane noći u garaži i sav trud koji smo uložili napokon se isplatio.“, Filip Čavić, voditelj tima, izrazio je ponos na postignuti rezultat.


Na Formula Student natjecanjima timovi se natječu u različitim statičkim i dinamičkim disciplinama, a ukupni poredak se utvrđuje zbrajanjem bodova iz svih disciplina. FSB Racing Team je u Poljskoj osvojio prva mjesta u dvjema statičkim disciplinama i u jednoj dinamičkoj disciplini, uz dva druga mjesta u dinamičkim disciplinama, što ih je dovelo do pobjedničkog postolja.
 

„Ova sezona bila je puna izazova, ali smo pokazali na kojoj razini FSB Racing Team može i treba biti, od sastavljanja bolida unutar jedne sezone te njegovog postavljanja u rad sve do krune sezone, a to je osvojeno 1. mjesto u Poljskoj. Trudimo se iz godine u godinu biti što bolji i unaprijediti ne samo bolid već i same članove i funkcioniranje unutar tima te naposljetku želimo iz godine u godine ostvarivati najbolje rezultate. Vjerujem da će iduća sezona biti još bolja te da ćemo nastaviti nizati uspjehe što i cijela povijest tima i zaslužuje.“, zaključio je Filip.


Formula Student Alpe Adria: nikad više timova, atrakcija za gledatelje i oktanskih uzbuđenja


Svi članovi tima, koji su zajednički planirali, konstruirali i sastavili bolid Martes, vratili su se s natjecanja s brojnim nagradama, novim znanjima i uspomenama. Udruga FSB Racing Team aktivna je već 21 godinu i podržana je od strane kompanija poput Rimac Technology, RASCO, AVL i Tikt Performance, koje doprinose stručnim savjetima i materijalima.
 
IZVOR: FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAGREB
FOTO: FAKULTET STROJARSTVA I BRODOGRADNJE ZAGREB