LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski smještaj

FOTO: Zavirite u novi paviljon osječkog studentskog doma

U fotogaleriji pogledajte tijek radova na novom paviljonu osječkog studentskog doma, kapaciteta s više od 800 ležajeva.

U fotogaleriji pogledajte tijek radova na novom paviljonu osječkog studentskog doma, kapaciteta s više od 800 ležajeva.

Knjižnica Građevinskog i arhitektonskog fakulteta u Osijeku prva je objavila fotografije unutrašnjeg prostora novog paviljona studentskog doma koji je smješten u osječkom kampusu.
– Zgrada novog studentskog paviljona u Osijeku gradi se temeljem prvonagrađenog rada na natječaju, a autori natječajnog zadatka, provoditelji natječaja i članovi ocjenjivačkog suda bili su arhitekti GrAFOS-a. – navodi se u objavi Knjižnice.
Studentski dom, odnosno paviljon, ima kapacitet više od 800 ležajeva, a lokacija je odrađena planski, UPU-om sveučilišnog kampusa, neposredno uz postojeći studentski dom. Zbog potrebe za velikim kapacitetom bilo je potrebno maksimalno iskoristiti površinu i etažnost predviđenu UPU-om, pa se i u potkrovlju nalaze dvije etaže sa sobama.
– Poseban zahtjev predstavljala je i obveza povezivanja s postojećim studentskim domom putem čelične konstrukcije spojnog mosta. Važno je naglasiti da zgrada novog studentskog paviljona ispunjava sve zahtjeve energetske učinkovitosti. – stoji u izvještaju koji prenosi Knjižnica.
Studenti koji su ostvarili pravo na smještaj u tom paviljonu za sada primaju subvenciju za privatni smještaj, a njihovo useljenje u novi paviljon očekuje se u siječnju. U kojoj je fazi izgradnja paviljona trenutno, možete vidjeti u fotogaleriji.
FOTO: FACEBOOK/KNJIŽNICA GRAĐEVINSKOG I ARHITEKTONSKOG FAKULTETA OSIJEK