LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
15 godina Centra za mlade u Splitu

FOTO: Studenti u Splitu organizirali izložbu povodom neotvaranja Centra za mlade

Dan prije proslave Međunarodnog dana mladih, u Splitu je otvorena izložba „15 godina Centra za mlade”, gdje je glavna atrakcija bio Živko. Živko je čekajući Centar za mlade postao – kostur.

Dan prije proslave Međunarodnog dana mladih, u Splitu je otvorena izložba „15 godina Centra za mlade”, gdje je glavna atrakcija bio Živko. Živko je čekajući Centar za mlade postao – kostur.

Dan prije Međunarodnog dana mladih, 11. kolovoza, u Zoni je otvorena izložba 15 godina Centra za mlade u Splitu, koja na zanimljiv način prezentira petnaestogodišnje čekanje na realizaciju cjelovitog splitskog centra za mlade. Na šezdesetak bijelih papira isprintani su ulomci brojnih mailova, strategija, zapisnika i bilješki u kojima se već 15 godina najavljuje skoro otvaranje Centra za mlade.

Organizatori su pokušali tu bizarnu i tužnu situaciju okrenuti na šalu, da ne pokvare slavljeničku atmosferu Međunarodnog dana mladih. Domjenak je bio u skladu s podrškom koju Grad Split daje Info zoni u realizaciji aktivnosti Centra za mlade. Uz prigodno dizajniranu paštetu, u ponudi su bili i kruh i voda.
 

Brojnim prolaznicima i posjetiteljima atrakcija je bio gospodin Živko. Naime, on je postao kostur čekajući da Grad Split pronađe način kako može adekvatno podržati realizaciju cjelovitog centra za mlade. Nažalost, nitko iz Grada nije došao na otvaranje izložbe, no drago nam je da su mladi, kolege iz udruga, ali i mediji pokazali da ih zanima ova tema.


Kako su pojasnili iz Info zone, postav izložbe posjetitelje vodi sve do daleke 2006. godine i prve gradske strategije za mlade. Među brojnim izloženim najavama i obećanjima može se vidjeti i preslika atraktivnog idejnog rješenja unutarnjeg uređenja Centra za mlade. Odmah pored nalazi se i zaključak o prodaji tog prostora koji je danas dio hotela.

Posljednje izloške u vremenskom nizu čine mailovi u kojima Info zona prethodnih devet mjeseci s nadležnima u Gradu Splitu pokušava dogovoriti sastanak na temu Centra za mlade. U toj jednosmjernoj komunikaciji bezuspješno se traži i odgovor na pitanje gdje je nestalo oko osam tisuća eura koji su u gradskom proračunu planirani za Centar za mlade.

FOTO: INFO ZONA, PR