LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski centar u Splitu

FOTO: Splitski studenti od sada jedu u novoj menzi od sto tisuća eura, evo gdje se nalazi

Veliku ulogu će odigrati i vanjski dio kantine smješten na 100 kvadratnih metara velikoj terasi, s koje pogled puca na zvonik svetog Duje.

Veliku ulogu će odigrati i vanjski dio kantine smješten na 100 kvadratnih metara velikoj terasi, s koje pogled puca na zvonik svetog Duje.

U zdravom tijelu – zdrav duh! Stara je to latinska poslovica koja je danas, u vremenu svih zdravstvenih problema koje nosi moderan život, aktualnija no ikad. Zdrav mentalni i fizički život danas zahtjeva kvalitetnu prehranu te redovitu tjelovježbu i bavljenje sportom. Stoga i ne čudi da je upravo Kineziolški fakultet u Splitu bio jedna od najpoželjnijih destinacija za studiranje ovogodišnjih maturanata jer zdrav i uravnotežen život je zanimanje budućnosti.
 

Od sada će fakultetu porasti kvaliteta i u pogledu prehrane


Studenti kineziologije svoj će obrok odsad moći potražiti u novouređenoj kantini jednostavne prehrane Studentskog centra u Splitu smještenoj na drugom katu njihove zgrade, u Teslinoj 6.

Kako začiniti hranu da bude fina baš poput mamine doma?



Kantina je veličine 90 kvadratnih metara i modernog je uređenja, uz 45 sjedećih mjesta. Studenti će uz iksicu moći konzumirati sokove, vodu, kavu, sendviče, kroasane i ostala peciva te hladne salate. Uz studente kineziologije, u kantini se očekuju i studenti splitskog UMAS-a te srednjoškolci i nastavno osoblje.
 

Nova menza je i mjesto susreta i druženja


Od ovog tjedna u riječkim menzama možete pronaći ove dvije novosti na meniju


Međutim, nemojmo zaboraviti kako kantina kao prostor u kojemu se služe jednostavna jela i pića ne predstavlja samo mjesto za konzumiranje obroka nego je njezina uloga i društvena: to je mjesto susreta, razgovora, rasprava, ali i smijeha i predaha od predavanja. Tu će veliku ulogu odigrati i vanjski dio kantine smješten na 100 kvadratnih metara velikoj terasi, s koje pogled puca na zvonik svetog Duje. Sunčanih je dana u Splitu preko 300 pa nema sumnje da će se na terasi tražiti mjesto više za ispijanje klasične splitske kave. 

Vrijednost investicije je nešto manje od 100 tisuća eura. Djelatnici Studentskog centra u Splitu željno iščekuju prve korisnike.
IZVOR: STUDENTSKI CENTAR U SPLITU, PR
FOTO: STUDENTSKI CENTAR U SPLITU, PR