LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Sveučilište u Rijeci

FOTO: Otvorena Logopedska ambulanta na Kampusu, poslužit će za praktičnu nastavu

– Ova je mala ambulanta velik doprinos kako zdravstvu tako i obrazovanju i znanosti, a najviše našim sugrađanima, kojima logopedske usluge postaju mnogo dostupnije. – rekao je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

– Ova je mala ambulanta velik doprinos kako zdravstvu tako i obrazovanju i znanosti, a najviše našim sugrađanima, kojima logopedske usluge postaju mnogo dostupnije. – rekao je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.

Na Kampusu Sveučilišta u Rijeci jučer je održano otvorenje Logopedske ambulante, koja djeluje kao podružnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka u sklopu Logopedskog centra Sveučilišta. 

Na otvorenju ambulante koja je smještena u prizemlju zgrade Sveučilišnih odjela, Ulica Radmile Matejčić 2, prisutnima se jučer, 16. travnja, između ostalog obratila rektorica Snježana Prijić Samaržija:
– Otvaramo Logopedsku ambulantu upravo na današnji dan, 16. travnja, kada se obilježava Svjetski dan glasa. Također, ovime stavljamo točku na projekt Logopedskog centra Sveučilišta u Rijeci, Logopedske ambulante i studija logopedije. Zahvalni smo partneru KBC-u Rijeka, ali i Gradu Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji na financijskoj podršci. Ovo je dobar, čak možda i jedinstven na ovome području primjer sinergije znanosti, obrazovanja i struke.
Ambulanta, kako stoji u službenom priopćenju, ima za cilj integraciju teorijskog i praktičnog rada u struci studentima logopedije. Ujedno je tu za pružanje logopedskih usluga ranog otkrivanja, procjene, dijagnostike, interpretacije i rehabilitacije poremećaja govora, glasa, jezika, gutanja, slušanja, čitanja i pisanja, kao i općenito svih oblika komunikacije, namijenjena svima kojima je preporučeno logopedsko testiranje, ali i tretmani – kako djeci tako i odraslima.

U novootvorenoj ambulanti rade logopedi studija logopedije i logopedi Zavoda za audiologiju i fonijatriju, a radno vrijeme planirano je poslijepodne od 12 od 20 sati te utorkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati. Predbilježbe za pregled/tretman obavljaju se telefonski na broj telefona 051 658 155 ili na e-adresu audiologija@kbc-rijeka.hr.

Ovim potezom mladim logopedima pruža se mogućnost usavršavanja u struci, a prema priopćenju on je ujedno najava budućih napora Sveučilišta da u Kampusu iznađe nove prostore i stvori preduvjete za otvaranje dodatnih zdravstvenih i srodnih sadržaja u suradnji s lokalnom zajednicom.
– U suradnji sa Sveučilištem u Rijeci KBC Rijeka brine za zdravstvene potrebe naših građana, a potreba za logopedskim uslugama iznimno je visoka. Sada će ova usluga našim građanima, ali i stanovništvu mnogo šireg pojasa koje gravitira Rijeci, biti značajno dostupnija. Kolege iz Zavoda za audiologiju i fonijatriju radit će udruženo s kolegama sa studija logopedije. Poznato je da su logopedi deficitaran kadar, ali UNIRI to ispravlja nedavnim pokretanjem studija Logopedija. Ova je mala ambulanta velik doprinos kako zdravstvu tako i obrazovanju i znanosti, a najviše našim sugrađanima, kojima logopedske usluge postaju mnogo dostupnije. – rekao je prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka.
Osim spomenutih otvorenju su nazočili i prof. dr. sc. Alen Ružić, ravnatelj Kliničkog bolničkog centra Rijeka, Marina Medarić, dipl. oec., zamjenica primorsko-goranskog župana, Marko Filipović, dipl. ing., zamjenik gradonačelnika Rijeke, doc. dr. sc. Zdravko Kolundžić, predstojnik Logopedskog centra i voditelj studija Logopedija Sveučilišta u Rijeci i Diana Maržić, dr. med., v. d. pročelnica Zavoda za audiologiju i fonijatriju Kliničkog bolničkog centra Rijeka i voditeljica Logopedske ambulante.
FOTO: SVEUČILIŠTE U RIJECI